Digidexo.com

Behavorial Teknikker for å stoppe tvangsmessig spising

Behavorial Teknikker for å stoppe tvangsmessig spising


Tvangsmessig overspising er regelmessig spiser store mengder mat selv når du ikke er sulten. Tvangs overeaters ofte spiser mye mat, raskt, og muligens til poenget med ubehag. Ifølge "Psychology Today," så mange som 4 millioner voksne sliter med sykdommen.

Hold en journal

Holde en journal kan identifisere triggere som forårsaker overspising. Følelser som kjedsomhet, sinne eller ensomhet, kan føre til at du spiser når du ikke er sulten. Holde en journal vil hjelpe deg å oppdage atferd som å bruke mat som en måte å slappe av etter en lang dag, eller som trøst når en ektefelle er på en forretningsreise.

Erstatte gamle vaner

Hvis du finner ut at visse pekepinner eller følelser føre til at du spiser, kan du være i stand til å erstatte spise vane med en ny en, som ringer en venn eller gå en tur.

Be om hjelp

Snakker om dine følelser i stedet for å spise er en sunnere måte å løse problemer du måtte ha i livet ditt. Videre, hvis følelser av tristhet eller depresjon forårsaker du å overspise, kan en profesjonell kunne identifisere underliggende psykiske problemer som depresjon.