Digidexo.com

Tegn og symptomer på tidlig MS Forstoppelse

Tegn og symptomer på tidlig MS Forstoppelse


Multippel sklerose er en sykdom i nervesystemet, og resulterer i et økt tap av kroppsfunksjoner. Alvorlig forstoppelse, er derfor ofte et tegn på tidlig MS, fordi den signaliserer at kroppens fordøyelse funksjon er unormal siden tarmen kontroll involverer mange nerver og muskler. Fordi forstoppelse er en så følsom tilstand å diskutere, er det mange lider ikke rapportere det til leger.

Limited tarmfunksjon

Hvis du har avføring to ganger i uken eller mindre, er du opplever forstoppelse. Gjennomsnittlig avføring oppstår mer enn to ganger om dagen, så hvis du bare bruker toalettet to ganger i uken, er det et sikkert tegn på forstoppelse.

Too Much Straining

Ifølge Bowl Kontroll Resource Center, er det unaturlig å stamme mer enn en fjerdedel av tiden når du har avføring. Så vær klar over dine erfaringer, og hvis du er anstreng konsekvent, da du sannsynligvis opplever forstoppelse.

Lumpy Krakk

Ta hensyn til konsistensen av avføringen. Normal avføring ikke er for hard eller klumpete. Hvis avføringen er klumpete eller vanskelig mer enn en fjerdedel av tiden, kan du ha forstoppelse.

Følelse av ufullstendig tømming

Hvis du har hatt avføring, spesielt en flytende avføring, men du fortsatt føler behov for å gå etterpå, kan det hende du har forstoppelse. Denne følelse av en ufullstendig tømming, i henhold til multippel sklerose Association of America, ikke skal forekomme mer enn en fjerdedel av tiden.