Digidexo.com

Slik Care for neses Tubes hjemme

Slik Care for neses Tubes hjemme


En sonde er laget av lange plastrør. Det er satt inn en person gjennom nesen, ned halsen og ned i magen hans. En pasient kan mates gjennom en nasogastrisk sonde. Bortsett fra ernæring, kan medisiner også gis gjennom nesesonde. I et tilfelle hvor en person har fått i seg gift eller har behov for å ha innholdet i magen sugd ut, kan en nesesonde brukes. Her blir nasogastrisk sonde koblet til et sugesystem for å suge innholdet i magen. Riktig vare på en nesesonde reduserer risikoen for assosierte komplikasjoner som hudskader.

Slik Care for neses Tubes hjemme

Slik Care for neses Tubes hjemme

•  Vask hendene før du håndterer din nesesonde. Gjør dette for å redusere risikoen for overføring av sykdomsfremkallende organismer inn i systemet ditt.

Sett et merke på den delen av nesesonde som kommer ut av neseboret. Finne mark på rett sted, øker sjansene for at slangen ikke har flyttet, og finnes i magen.

Kontroller alltid plassering av nesesonde før noen feedings. Plasser et stetoskop løpet magen og injisere 30ml luft inn din nesesonde med sprøyte mens du lytter med stetoskop. Hvis du hører en susende eller boblende lyd, så din røret er i magen, og du kan starte fôring. Rap betyr røret ikke er i magen. I dette tilfellet, kan du kontakte helsepersonell.

Aspirer innholdet i magesekken før nye feedings. Bruk en 60ml sprøyte til å suge ut innholdet i magesekken gjennom nesesonde tube. Hvis innholdet er mindre enn 100 ml, begynner foring. Hvis den overstiger dette beløpet, varsle helsepersonell.

skylle tube med den foreskrevne type og mengde av væske beordret av legen før og etter hver fôring. Sitt opp under feedings og for omtrent en time etter fôring for å forhindre aspirasjon.

Inspiser nesen med røret i det for rødhet, sår eller overdreven tørrhet. Du kan søke vaselin på neseboret for å redusere risikoen for hudskader eller tørrhet.

Fest røret til nesen for å hindre bevegelse av slangen. Påfør benzoin til nesen din før du påfører tape.

Hvis røret blir fortrengt eller merke på tube har flyttet, kan du kontakte helsepersonell.

Hint

  • Ta kontakt med din lege hvis du er ukomfortabel med nesesonde.