Digidexo.com

Virus og bakterier i magen

Virus og bakterier i magen


Betyr tenker på bakterier og virus gjør deg syk til magen din? Den følelsen kan forverres når du finner ut om de som faktisk bor i magen.

Inntil de siste fem årene, mente legene at ingenting --- inkludert bakterier --- kunne leve i magen på grunn av sin harde, sure miljøet. Men forskning de siste 20 årene ført til den konklusjon at ikke bare kan noen bakterier overleve i magen, men det er minst 128 kjente varianter, hvorav de fleste er fortsatt studert. Den gode nyheten er at mens noen bakterier kan forårsake sykdom, andre synes å tilhøre.

Imidlertid, i motsetning til bakterier, virus kan ikke overleve i magen. Mye av det som betraktes som virale infeksjoner i mage faktisk forekommer i tarmen.

H. pylori

Etter tiår med å tro at Magesår var et produkt av stress og krydret mat, forskning på bakterier avslørte at bakteriell infeksjon er den virkelige skyldige. H. pylori er en bakterie som kan spise bort på magen fôr fordi det er ugjennomtrengelig for kraften av magesyre.

Heldigvis reagerer H. pylori mot antibiotika. Leger bruker nå en kompleks behandling av medisiner for å redusere mage syre produksjon, bekjempe bakterier og berolige og bidra til å reparere mageslimhinnen. Dette representerer en dramatisk kur, noe som førte til en 2005 Nobelprisen i australske forskere Robin Warren og Barry Marshall.

D. radiodurans

En januar 2006 studie av Dr. Elisabeth Bik ved Stanford University avslørt eksistensen av en mage-bolig slektning av D. radiodurans bakterien. Dette ny stamme har ennå ikke fått sitt eget navn, men er under tung etterforskning.

Forskere er fortsatt usikker på sin funksjon eller om bakterien lever på heltid i magen eller om det er bare forbigående. En ting som er spennende: D. radiodurans bor i radioaktivt avfall dumper og varme kilder der få andre former for liv overleve. Science arbeider med å forstå hva det betyr for menneskers liv og virke.

E. coli, Ptomaine og virus

Vi vanligvis forbinder matforgiftning sykdom som for eksempel de som er forårsaket av E. coli, og ptomaine som bakterielle infeksjoner i mage. Faktisk, når fordøyelseskanalen føles av, spesielt med kramper, brekninger og diaré, er den virkelige aktivitet som finner sted i tolvfingertarmen og tarmene.

Tilsvarende "magen influensa" og andre virale infeksjoner kan ikke overleve i det sure mage og er virkelig brygging opp sin storm lavere i fordøyelseskanalen.