Digidexo.com

Low-Fat høyt fiber diett for galleblæren sykdom

Galleblæren sykdom forstyrrer flyten av galle fra leveren gjennom galleblæren og inn i tynntarmen for sin rolle i fordøyelsesprosessen. Pasienter oppfordres til å gjennomføre endringer i kostholdet for å unngå angrep av galleblæren sykdom symptomer eller progresjon av tilstanden. Vedta en no-kolesterol, lav-fett, høyt fiber diett er det første kurset av behandling for å forebygge og bremse utviklingen av galleblæren sykdom, samt relaterte komplikasjoner. I tillegg er en lav-fett, vil høy-fiber diett lindre symptomer som oppblåsthet, diaré, smerte. kvalme, brekninger og tap av næringsstoffer.

Galleblæren Funksjon

Galleblæren, en liten, pæreformet gland under leveren, tjener en viktig rolle i fordøyelsesprosessen. Etter at det er produsert i leveren, gallen er lagret i galleblæren inntil det er nødvendig av tynntarmen for å fordøye mat, spesielt mat med høyt fett. Hvis galle ikke er i stand til å reise til tynntarmen, er fordøyelsen av mat og næringsstoffer betydelig svekket. En høy-fiber, er lav-fett diett et godt verktøy for å hindre videre utvikling av galleblæren sykdom som galleblæren ikke trenger å jobbe så hardt for å hjelpe i fordøyelsesprosessen. Reduksjon av mengden av fettholdige næringsmidler letter også inflammasjon og smerte assosiert med manglende evne av galle til å reise til tynntarmen.

Lav-fett, høyt fiber diett

Reduser fett til mindre enn 30 prosent av det daglige kaloriinntaket. Begrense mengden av fett i proteinkilder. Sats på fisk, fjærkre og magert kjøtt. Grill eller stek mat i stedet for steking det. Bytt høy-fett kaker, bearbeidet mat og iskrem, enkle sukkerarter, hele meieriprodukter og raffinerte karbohydrater med sunnere alternativer som ikke-fett yoghurt, skummet melk, sorbet og angel food cake. Legg både vannløselige fibre fra frukt og grønnsaker for å hjelpe fordøyelsessystemet fungerer effektivt og uløselig fiber i hele korn brød, pasta og frokostblandinger. og brun ris. Hold deg unna kornprodukter beskrevet på emballasjen som "beriket".

Vitaminer og kosttilskudd

Vurdere å supplere din lav-fett, høy-fiber diett være sikker på at du er absorberende nok vitaminer og mineraler. Anti-oxidant vitaminene A, kan C og E, og kalsium redusere progresjonen av sykdom i galleblæren. Diskuter legge bilag til din velvære rutine med din behandlende lege.