Digidexo.com

Slow-carb diett Foods

Slow-carb diett Foods


I stedet for den "low carb" nærmet forfektet av Atkins og andre, noen ernæringseksperter i stedet fremme det som kalles en "slow-carb" diett. Dette refererer til mat som har lav glykemisk indeks, noe som resulterer en langsommere og mindre insulin respons. Tanken er at disse matvarene la deg mett lenger, og kan bidra til å kontrollere appetitten samt unngå cravings som kommer fra et overskudd av raffinert sukker og bearbeidet korn.

Frukt og grønnsaker

De fleste friske frukter og grønnsaker har lav glykemisk indeks, noe som gjør dem egnet for folk prøver å spise "langsomme karbohydrater." Hele frukter og grønnsaker også gi fiber, vitaminer og mineraler, i tillegg til deres makronæringsstoff innhold. Noen eksempler på frukt med lav glykemisk verdier er kirsebær, grapefrukt, epler, pærer, appelsiner og plommer. Gode ​​slow-carb grønnsaker inneholder kokte gulrøtter, asparges, brokkoli, agurk, spinat og tomater. De fleste bønner har også lav glykemisk indekser.

Helkorn

Ved å spise pasta eller andre korn-baserte måltider, prøver å spise det meste fullkornsprodukter uten tilsatt søtstoffer. Multigrain og hel-korn brød passer godt med en slow-carb diett, som gjør andre hele korn som rug, bygg, hvete og ris. Sjekk på nettet for et gitt korn glykemiske indeksen for å fastslå om det er godt egnet til dine mål (se Ressurser).

Matvarer for å unngå

Holdes vekk fra raffinert sukker, chips, pretzels og de fleste godteri. Poteter, pastinakk og ris pasta har også høy glykemisk indeks. Mange frokostblandinger har høye mengder av sukker, noe som gjør dem uegnet i tillegg.