Digidexo.com

Hvordan vite når skal man oppsøke lege for oppfriskende søvn

Hvordan vite når skal man oppsøke lege for oppfriskende søvn


Vi alle opplever oppfriskende søvn en gang i blant, vanligvis på grunn av normal stress om arbeid og familie problemer i vårt daglige liv. Imidlertid kan gjentatte anfall med oppfriskende søvn være et tegn på en mer alvorlig søvnforstyrrelse eller annen underliggende årsak som legen din bør vurdere. Å vite når du skal se en lege, se inn i årsaken til dårlig søvn.

Bruksanvisning

Bestem når du trenger å se en lege

•  Se etter symptomer på søvnløshet. Insomnia oppstår ofte i sykluser, der manglende evne til å sovne årsaker angst om sove, noe som forsterker søvnløshet. Insomnia som oppstår i mer enn 3 måneder er et tegn på at du bør oppsøke lege om din oppfriskende søvn.

Spør din ektefelle eller et annet familiemedlem til å overvåke deg for tegn på søvnapné. Søvnapné er et pusteproblem som fører deg til å slutte å puste et øyeblikk mens du sover. Fordi dette stadig vekker dem opp, lider ofte rapporterer oppfriskende søvn. Noen tegn på søvnapné bør rapporteres til legen din.

Overvåk øvelse planen. Arbeide ut for nær leggetid kan føre til en manglende evne til å sovne, men er vanligvis ikke en grunn for deg å kontakte legen din.

Les etikettene på dine medisiner. Mange over-the-counter medisiner kan påvirke din evne til å få en god natts søvn. Hvis disse medikamentene ser ut til å være en mulig årsak, kan du vanligvis kutte ned på dem uten å ringe legen din.

Vend madrassen over for å få en mer avslappet søvn uten å måtte ringe legen din. Når madrasser bli slitt i ved bruk, kan de bli ubehagelig og påvirker din evne til å få en god natts søvn.

Sjekk dine søvnvaner å vite om medisinsk hjelp er nødvendig. Dårlige søvnvaner slik som å endre leggetid hver kveld og sove i for lenge i helgene kan føre til at du opplever dårlig søvn i løpet av uken.

Hint

  • Hold en journal detaljering dine perioder med oppfriskende søvn. Hvis du kan matche opp disse episodene med store forandringer i livet som fødselen av et barn eller et nylig dødsfall i familien, kan det hende du ikke trenger å se en lege helt ennå.
  • Når du har mistanke om reseptbelagte medisiner for å forårsake søvnproblemer, ringe deg lege. Aldri endre dosen din uten hennes godkjennelse.
  • Vit at flytrafikken fører ofte unrestful søvn. Vanligvis jetlag vil passere i et par dager uten behandling.