Digidexo.com

Bruker for urinsyre

Bruker for urinsyre


Menneskekroppen produserer spormengder av urinsyre, hvorfra den passerer ut i urinen. Fugler og reptiler også skille ut urinsyre, hovedsakelig for å spare vann. Overdreven urinsyre i menneskekroppen kan resultere i sykdommer, men forskere har foreslått at det kan behandle andre sykdommer i passende mengder. Andre bruksområder for urinsyre inkludere sin tillegg til gjødsel og sprengstoff.

Medisin

Mens noen mennesker lider av gikt på grunn av forhøyede urinsyrenivåer, de samme menneskene har betydelig lavere forekomst av multippel sklerose og Parkinsons sykdom. Ifølge Oregon State University, mener forskerne urinsyre kan beskytte mot sykdommer som multippel sklerose, leddgikt, hjerteinfarkt og hjerneslag. Imidlertid har den eksakte mekanismen for å bruke urinsyre i behandling ikke fastslått, og forskerne fortsetter å drive dyreforsøk Fra august 2010.

Sprengstoff

Før 1900-tallet, kunne folk ikke får fast nitrogen fra atmosfæren, slik at de høstet dette elementet i form av urinsyre fra krystallisert fugl avfall kalt guano. Land rushed å få kontroll over guano rike øyer, noe som resulterer i konflikter som 1879 Guano War, der Chile beseiret Bolivia. Når det reagerer med alkalier, urinsyre i guano gir salpeter for krutt. Guano krutt hadde blitt brukt siden 1812.

Gjødsel

Urinsyre, som lett spaltes og gir en nitrogenkilde for gjødsel som er raskere tilgjengelig i forhold til nitrogenet i gjødsel fra kuer, hester og sauer. Ved bruk av en gjødsel med urinsyre, må grunnen som skal blandes grundig for å unngå at syren fra å endre til ammoniakk, som kan fordampe. Når det blandes på riktig måte, blir den ammoniakk-ammonium, som fester seg til jord bedre og gir mer nitrogen til planter.