Digidexo.com

Godartede Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose og dens symptomer kan ha en svært betydelig negativ effekt på pasienter som har blitt diagnostisert med denne sykdommen. Legemet synes å være å slå seg selv på og pasienten bare kan forsøke å kontrollere hennes symptomer. En form for denne sykdom, "godartet" multippel sklerose, er den type som ikke vokser progressivt verre i løpet av årene.

Definert

Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom i immunsystemet. Det faller i klasse av sykdommer som kalles "" autoimmune sykdommer, hvor pasientens legeme begynner å angripe en del av seg selv. Over tid, MS påvirker pasientens evne til å bevege seg, tenker, føler og kontrollere kroppsfunksjoner.

Tidlige symptomer

Disse omfatter muskelsvakhet, som gjør det vanskelig for pasienten å gå; Han mister også sin balanse, og noen ganger, hans koordinering. Hun kan utvikle tåkesyn eller dobbeltsyn; hun utvikler også unormale fornemmelser, for eksempel en "pins og nåler" følelse, nummenhet eller andre opplevelser.

Senere symptomer

Pasienten kan oppleve trøtthet som sin MS utvikler seg; han kan også oppleve muskelstivhet og skjelvinger, lammelser og smerter på grunn av muskelstivhet. Noen pasienter opplever svimmelhet (ørhet og svimmelhet). Pasienten med "snille" MS kan ikke oppleve disse symptomene for en stund, siden hennes sykdom og symptomene ikke endre veldig mye i løpet av sitt liv. Hun trenger å forstå at hennes MS-symptomer kan være forskjellig fra en annen MS pasientens symptomer; og at pasientens symptomer kan være forskjellig fra andre pasientenes symptomer.

Senere symptomer Fortsatt

Pasienten kan oppleve problemer med svelging og tale som myelin skjede er gradvis ødelagt og plakk dannes i hjernen hennes. Han kan også oppleve problemer med forstoppelse, tarm og / eller blærekontroll. Hun kan også utvikle seksuelle problemer og har problemer med sin evne til å tenke klart. Igjen, kan han ikke utvikle hver symptom; eller hans symptomer kan oppstå mye senere enn pasienten som har en annen form for MS.

Forklaring av Symptomer

Svakhet i bena kan skje som myelinlaget begynner å lide skade. Dette er ofte en av de første symptomene pasienten betingelser før hun mottar en definitiv diagnose. Muskulær tetthet kan også utvikle; noen ganger er det mer problematisk enn muskelsvakhet for pasienten som han prøver å bære på sin daglige rutine. Skaden på myelin skjede i synsnerven er hva som forårsaker synsproblemer. Disse problemene kan omfatte endringer i fargesynet, uskarpt syn og blindhet; disse symptomene kan påvirke ett øye eller begge deler. Pasienten kan oppleve noen form for smerte i noen grad; dette er knyttet til muskelstivhet hun har utviklet; denne smerten kan være en skarp stikkende smerte, og det er oftest følte i ryggen, ansiktet eller halsen. Miljøfaktorer kan påvirke hennes MS-symptomer. Disse inkluderer varme bad, varme, økt kroppstemperatur, noe sterk fysisk aktivitet og eksponering for solen.