Digidexo.com

Hvordan lage en Ortho Splint

Riktig gjør en ortopedisk splint er en viktig prosess som bør læres av alle medisinske fagfolk. En ortopedisk splint refererer til en medisinsk enhet som immobilizes et lem eller ryggraden etter en alvorlig skade. Utvikling av en defekt splint kan føre til mer alvorlige skader, og kan alvorlig hinder for rehabiliteringsprosessen. Mens høres kanskje vanskelig å lage en ortopedisk splint, er det faktisk ganske enkelt med de riktige verktøyene og retninger.

Hvordan lage en Ortho Splint

Unn noen hud flenger på offeret før start av splint prosessen ved å rense og dressing sårene etter alvorsgrad. Når sårene er kledd, plassere en strikk rundt hele berørte området. Pakk glattstrikk rundt immobilisert kroppsdel ​​2 til 3 ganger for å gi ekstra stabilitet.

Påfør 2 til 3 lag med støpt padding til det skadde området slik at polstringen lapper seg på minst 75 prosent av arealet. Det bør være ekstra lag med padding på områder der bein kan være utstående for å unngå muligheten for å skape trykksår i dette området.

Klargjør plast skinne materialer avhengig av hvor splint skal ligge. For eksempel, hvis du er innpakning en øvre ekstremiteter, bør du bruke 8 til 12 lag med gips. For lavere ekstremiteter, vil 12 til 15 lag være nødvendig for å tilstrekkelig støtte den lem. Bruk hendene til å forme gips i henhold til den spesifikke kroppsdelen som blir immobilisert. Fyll en bøtte med kaldt vann og dypp gipsformen i bøtten. Kaldt vann minsker sjansene for forbrenninger som vises på offeret mens splint er på plass. Formen bør være neddykket inntil bobling i vannet opphører.

Fjern splint fra vannet og klem ut overflødig vann som kan mette splint. Glatt ut splint med hendene for å fjerne rynker eller bobler som kan eksistere på utsiden lag. Plasser splint rundt den skadde ekstremitet og vikle endene av glattstrikk og kastet polstring over det.

Fest pinnen på plass ved å pakke den med en elastisk bandasje. Skinnen vil fortsatt være i tørkeprosessen, og bør pakkes mot den skadede ekstremitet før det tørker, slik at den formes til den riktige form for området. Når splint har tørket, sjekk for å sørge for at innpakningen er ikke kutte av blodsirkulasjonen til området. Tape langs kantene av de elastiske bandasjer for å hindre den fra å falle ut av plass.

Hint

  • Denne prosedyren skal kun utføres av en person med riktig medisinsk trening og erfaring.