Digidexo.com

Fem Deler av kritisk lytting Skills

Fem Deler av kritisk lytting Skills


Lære å være en god lytter vil hjelpe deg i personlige og forretningsmessige relasjoner. For å forbedre dine lytteferdigheter, må du fokusere på den andre personen. Hvis du husker en tid da noen ikke egentlig legger merke til deg, vet du det ubehagelig følelse det kan være. Kvitter hva andre sier ved å opprettholde øyekontakt og bare nikket. Du vil høyttaleren å vite at du er interessert. Fem delene av kritiske lytteferdigheter vil hjelpe deg virkelig høre den andre personen.

Fokusere og ta hensyn

Fokus på høyttaleren og ta hensyn til ham. Match din nonverbal kroppsspråk med dine ord, så han vet at du lytter. Se på ham mens han snakker, og ikke la distraksjoner komme i veien. I en gruppe, ikke snakk til andre hvis en hovedtaler har gulvet. Ikke prøv å finne noe å motvirke talerens tanker.

Lytt Aktivt

Kommunisere gjennom kroppsspråk at du fokuserer på høyttaleren. Du vil ikke bare forstå betydningen av samtalen, men du vil koble følelsesmessig gjennom et smil og interesserte uttrykk. Forbli engasjert ved å nikke fra tid til annen, holde en åpen holdning og oppmuntre den som snakker med små verbale affirmasjoner.

Tilbudet Tilbakemelding

Gi innspill inn i samtalen, slik at du bedre kan forstå hva taleren sier. Dette vil trolig bety at du trenger å omskrive hva talerens egne ord. Si noe sånt som følgende, "jeg hører du sier ....." eller "Mener du ....." Spør ytterligere spørsmål eller be om ekstra informasjon om nødvendig for avklaring.

Vent med å avsi dom

Du har filtre, tro og livshistorie som kan forvrenge din oppfatning av en samtale. Dette kan føre til at du bedømme hva du hører før du vet hele historien. Vent med å snakke før høyttaleren er ferdig. Ikke avbryt. Det frustrerer både du og høyttaleren. Tillat høyttaleren for å oppgi sine tanker slik at du kan gripe sin fulle betydning. Vær oppmerksom på noen av dine egne fordommer mot motivet, eller mot høyttaleren.

Reagere deretter

Ha respekt i samtalen. Staten dine meninger klart, men pent. Du trenger ikke å være ytterst ubehagelig. Som du deltar i aktiv lytting, viser du forståelse og hedre den andre personen. Din intensjon er å samle informasjon og se hans perspektiv. Du vil ikke ha nytte av å sette noen ned.