Digidexo.com

Hvordan overvinne en pessimistisk holdning fra din oppdragelse

Hvordan overvinne en pessimistisk holdning fra din oppdragelse


Måten du ser livet har enorme konsekvenser for din fysiske, følelsesmessige og sosiale velvære. Personer med positive holdninger har en tendens til å bli sunnere. Ifølge Mayo Clinic, er optimisme knyttet til større immunitet, lavere nivåer av depresjon, bedre generell fysisk og emosjonell helse og lengre levetid. Dessverre, noen mennesker er oppvokst i et miljø hvor pessimismen er normen. Hvis du opplevd denne type oppdragelse, er det fortsatt håp. Du kan erobre en pessimistisk tankegang.

Hvordan overvinne en pessimistisk holdning fra din oppdragelse

•  Skriv ned de pessimistiske meldinger som var dominerende i barndommen. Det første skrittet for å overvinne pessimisme er å være klar over hvordan det arter seg. Et eksempel på et pessimistisk budskap ville være, "Du vil aldri utgjøre noe", eller til og med noe så enkelt som: "Noe er bundet til å gå galt på denne ferien."

Refokusere deg selv når du oppdager disse meldingene flyter inn i dine tanker. Hvis du er klar over en pessimistisk tanke, erstatte den med en optimistisk ett. For eksempel, hvis du er i vane tenker: "Jeg håper jeg ikke gjør narr av meg selv på denne datoen," erstatte den tanken med, "Jeg er en attraktiv, intelligent person, og jeg kommer til å ha en god tid i kveld. "

Omgi deg med mennesker som tenker optimistisk. Det er generelt sant at elendighet elsker selskap. Hvis du har folk rundt deg som er mest pessimistiske, har du sannsynligvis vil dra i samme retning. Derimot vil optimisme andre gjøre det lettere for deg å være optimistisk også.

opprettholde helsen. Å få nok søvn, mosjon og tid til å slappe av vil hjelpe deg å takle stress mer effektivt. Besøk din lege for regelmessige kontroller også. Hvis du ikke føler deg vel, vil du finne det vanskeligere å overvinne pessimistiske tanker.