Digidexo.com

Hva er det hotteste tiden av dagen?

Hva er det hotteste tiden av dagen?


Bestemme varmeste tiden av dagen avhenger av tid på året og hvor du befinner deg på kloden. Stråler fra solen varme opp planeten som en brenner på en ovn koker vann. Selv om brenneren er satt på høy, det tar en stund for at vannet skal koke. Det samme gjelder for temperaturen av dagen.

Direkte sollys

Solen er på sitt høyeste punkt på ca noon. Solens høydepunkt er når det gir Jorden den mest direkte sollys, også kalt solar noon. På dette punktet, oppstår en solbrenthet i kortest mulig tid, ifølge NBC 5 værmelderen David Finfrock. Solstrålingen er den sterkeste på dette tidspunkt, men selv om den stråling er på sitt høyeste, er temperaturen ikke er på sitt varmeste.

Dagaktive Cycle

Scientist referere til rotasjonen av jorden om sin akse, og skaper natt og dag, som diurnal syklus. Den døgnsyklus er det som skaper forsinkelsen i temperaturøkningen på jordens overflate. Forsinkelsen er kalt den termiske respons. The National Climatic Data Center anslår en tre-til fire-timers forsinkelse mellom når solen gir Jorden med den mest direkte sollys, og når temperaturen stiger.

Thermal Response

Den termiske respons begynner på solenergi noon, når overflaten av jorden begynner å varme. Temperaturen fortsetter å stige så lenge jordens mottar mer varme enn den sender til plass. Forsinkelsen fra solar middag og den varmeste tiden av dagen, eller termisk respons, tar vanligvis timer. Den varmeste delen av dagen om sommeren er vanligvis 15:00-16:30, avhengig av skydekket og vindhastighet.

Variabler

Som mange jordiske fenomener, er den varmeste delen av dagen bestemmes av ulike variabler. Hvis din del av landet gjenkjenner sommertid, er den varmeste delen av dagen økt eller redusert med en time, avhengig av tid på året. Sesongen også gjør en forskjell, på grunn av de klimatiske endringene som skjer i løpet av vinteren. Mange ganger, kalde fronter redusere temperaturen i løpet av dagen i løpet av denne tiden av året. Den varmeste delen av dagen kan være i en tidlig morgen i vintersesongen. En kaldfront kan komme gjennom på ettermiddagen, kjøle ned overflaten av jorden. Din plassering kan også bestemme hvilken tid på dagen er det hotteste. Klimaendringer kan påvirke en del av jorden eller land, mens en annen ikke er berørt i det hele tatt.