Digidexo.com

Hva tester gjort for å diagnostisere astma hos barn?

Diagnostisering av astma hos eldre barn er basert på en fullstendig medisinsk historie, fysisk undersøkelse, og lungefunksjonen testing. Diagnostisering av astma hos babyer og småbarn kan være vanskeligere. Andre forhold som for eksempel lungebetennelse, og bihulebetennelse kan føre til tungpustethet og kortpustethet. En lege vil kunne stille diagnosen astma hvis ingen sykdom er til stede, men et barn har gjentatte episoder med tungpustethet, hoste og kortpustethet.

Spirometri

Spirometri er en lungefunksjonstest som brukes for barn i alderen 5 år og eldre. Denne testen måler mengden av luften som går inn og ut av lungene. Den måler også hvor fort barnet kan flytte luft inn og ut. Spirometry kan fortelle legen hvis luften som strømmer inn i barnets lunger blir redusert på grunn av betennelse i bronkiene og når medisinen er gitt, hvis bronkiene kan vende tilbake til sin normale størrelse i løpet av få minutter. Denne testen bør gis hver ett til to år etter barnets behandlingen har begynt.

Bronkoskopi

En bronchoscope er en liten, fleksibel slange med en lys og kamera på slutten. Den er ført gjennom munnen eller nesen, og bildet som ses på en liten skjerm. En bronkoskopi undersøker luftveiene i lungene. Det er vanligvis en poliklinisk prosedyre gjøres under sedasjon. En bronkoskopi kan brukes til å ta en lunge biopsi, eller se etter hindringer av luftveiene hvis barnet ikke reagerer på astma behandlinger.

Plethysmography

Barn som har kronisk vedvarende astma kan ha denne testen gjort for å måle lungekapasitet. En økning i lungekapasiteten er referert til som overoppblåsning. Plethysmography oppdager hvor mye luft lungene kan holde og hvis lungene til et barn er over-oppblåst.

Allergi tester

Barn med astma har ofte allergier. Allergi hud tester er gjort ved hjelp av en nål med en dose av allergen på det å stikke huden på armene eller ryggen. Legen sjekker for en reaksjon basert på mengden av rødhet og hevelse på stedet. Blodprøver kan gjøres for å teste for immunoglobulin E (IgE) antistoffer som er produsert som respons på visse allergener.

Bronkial provokasjon

Provokasjonstesting for normal eller høy reaktivitet i luftveiene i lungene. Et barn med astma kan teste normalt på alle de vanlige testene fordi deres innsnevre luftveiene bare under selve angrepet, og de har normal lungefunksjon resten av tiden. Under denne testen, har legen barnet inhalerer doser av metakolin eller histamin som er bronchoconstrictors. Barn med astma vil teste som å ha svært reaktive luftveier.