Digidexo.com

Behandling for en blodpropp i beinet

En blodpropp i beinet er vitenskapelig kalt dyp venetrombose (DVT). DVT oppstår når blodpropper i en av de store venene i leggen, lårene eller bekkenet. En blodpropp blokkerer blodsirkulasjonen om kroppen. Denne blokkeringen forårsaker smerte, swellin, og varmen i det bevirkes benet eller under det området av blodklumpen. Heldigvis finnes det fremgangsmåter for behandling.

DVT

DVT er en meget alvorlig forstyrrelse av det vaskulære system. Blokkeringen kan føre til betennelse i venen og området rundt er kjent som tromboflebitt. En av de viktigste risikofaktorene for DVT oppstår når blodproppen løsner fra venen og stuene i lungene. Når dette skjer, er det som kalles en lungeemboli. Lungeemboli kan føre til pustevansker og mulig død. Når DVT blir oppdaget, er behandling nødvendig.

Behandling Alternativer

Det første alternativet for behandling av en blodpropp i beinet er bruk av antikoagulerende medisiner som Coumadin og Heparin. Disse legemidlene brukes som blodfortynnende for å hindre blodet fra å bygge opp i blodårene. Disse stoffene bidra til å hindre blodpropp fra å reise til lungene. Disse medikamentene er kun tilgjengelig gjennom en lege. Selv om disse medikamentene ikke bryte opp blodpropp, de hindrer risikoen for blodpropp fra å bryte av og reise til lungene.

Trombolytika

Trombolytika er en spesiell gruppe legemidler som gis gjennom en IV; disse medisinene bryte opp blodpropp eller blodpropp i beinet. Disse legemidlene brukes svært sjelden, bare i livstruende situasjoner. Som en bivirkning, kan trombolytika forårsake indre blødninger; derfor det brukes i Dire omstendigheter.

Kirurgisk behandling

Noen mennesker er ikke i stand til å ta blodfortynnende og spesielt ikke trombolytika. Under disse omstendigheter er en kirurgisk alternativ vurderes. Det kirurgiske alternativet innebærer å sette inn en spesiell filter i vena cava, som stor vene som bærer de-oksygenrikt blod til hjertet. Filteret blokkerer en ødelagt blodpropp fra å komme inn i lungene. Filteret er plassert i arterien via bruk av et angioplastisk, som er en spesiell kirurgisk instrument som styres av en lege for å navigere gjennom legemet uten omfattende skjæring eller vev avbrudd. Dette er en effektiv løsning; imidlertid medisiner er den første metode for behandling.

Konsultere legen din

Behandling er en svært personlig avgjørelse. En pasient skal føle seg komfortable med linjen av handlingen som brukes til å behandle blodpropp eller mulige blodpropp i beinet. Vær proaktiv. Gå over enhver form for behandling med legen din for å bestemme det beste alternativet for deg. DVT er en treatable tilstand som ikke trenger å slå inn i en livstruende lidelse.