Digidexo.com

Hvordan Finger Prick å sjekke jern nivåer

Hvordan Finger Prick å sjekke jern nivåer


Jernmangel er den vanligste ernæringsmessige mangel i USA, ifølge Centers for Disease Control. Det er en spesielt vanlig tilstand hos barn og kvinner i fertil age.Symptoms av jernmangel er tretthet, hodepine, svimmelhet, kortpustethet og blek hud. En liten blodprøve innhentet gjennom en finger prikktest - også kjent som en hemoglobin test eller Hgb - er alt som er nødvendig for å fastslå grunn jern nivå. Denne testen er alltid utføres av en utdannet tekniker før donere blod. Det er også utført av sykepleiere eller andre trente individer i de fleste klinikker og legekontor.

Bruksanvisning

Vask hendene med såpe og varmt vann, betaler spesiell oppmerksomhet til områder som skjuler smuss og bakterier som for eksempel mellom fingrene og under neglene. Tørre hender grundig med en ren klut eller et papirhåndkle.

Sett på et par engangsprosedyre hansker. Med noen medisinsk prosedyre, er det viktig å opprettholde kroppens substans isolasjonsprosedyrer ved å bruke hansker eller annet personlig verneutstyr mandat av protokoller.

Velg en finger for å utføre testen. Unngå å bruke en finger som er sløvt eller skadet på noen måte. Velg en naken finger siden en ring kan constrict sirkulasjon.

Trykk på den valgte finger med hansker tommelen. Begynn på knoke og flytte til tuppen av fingeren med en vuggende bevegelse. Dette vil bidra til å øke blodstrømmen til fingertuppen og produsere et bedre utvalg.

Rengjør testområdet med en alkoholserviett. Alkohol kan fortynne prøven, forårsaker en falsk lesing, så la fingeren lufttørke før du utfører finger stikk.

Hold fingeren med hansker hånd, ved hjelp av milde press for å støtte både fingeren og hele hånden.

•  Bruk en lansett å foreta en liten punktering på den side av prøvefinger. Blod skal renne fritt fra området. Kast lansetten i en beholder for skarpe gjenstander.

Bruk en steril kompress for å tørke bort den første bloddråpen. Den første dråpe blod inneholder typisk en høy konsentrasjon av vevsvæske, noe som kan føre til en lav avlesning.

9. Påfør lett trykk til distal - enden - av fingeren til å produsere en stor dråpe blod. Unngå å klemme fingeren i nærheten av stikkstedet, da dette vil frigjøre mer vevsvæske inn i prøven.

Legg spissen av oppsamlingsanordningen i sentrum av bloddråpen. Blodet vil bli trukket inn i røret. For å få en skikkelig lesing, må røret fylles helt.

Tørk overskytende blod fra fingeren og på siden av oppsamlingsanordningen med gasbind. Påfør lett trykk på punksjonsstedet for å stoppe blødningen.

Inspiser samling enhet, på jakt etter luftbobler i prøven. Kast prøven hvis det er luftbobler som er tilstede i midten av prøven. Bobler mot toppen av prøven bør ikke påvirke avlesningen.

Sett prøven inn i testingen enhet eller sende den til riktig laboratorium.

Kast alle blodtilsølte elementer i en biohazard bag.