Digidexo.com

Akutt nyresvikt Prognose

Til tross for den illevarslende klingende navn, er akutt nyresvikt faktisk den mest behandles av de tre stadier av nyresvikt. Det er vanligvis den første advarselen tegn på en underliggende medisinsk problem og kan styres med riktig pleie.

Hva er akutt nyresvikt?

Akutt nyresvikt har flere symptomer, og bare et fåtall er eksklusivt til tilstanden, og det er derfor en full medisinsk sjekk-opp er vanligvis nødvendig for å diagnostisere problemet. Kardinalen symptom er sterkt redusert urinmengde forårsaket av en nyre eller nyrer som ikke fungerer som den skal. Andre symptomer er tretthet, trøtthet, hodepine og ryggsmerter i korsryggen nær nyrene.

De Caues av akutt nyresvikt

Nyresvikt er forårsaket av redusert blodstrøm til nyrene, noe som reduserer deres mulighet til å filtrere ut avfall fra blodstrømmen og prosess urin. Dette utgjør den reduserte produksjonen av urin og andre symptomer som følge av oppbygging av avfallsstoffer i blodet. I en generell forstand, kroppen blir giftig fordi nyrene ikke klarer å gjøre jobben sin ordentlig. Viktigste årsakene til nyresvikt er diabetes og høyt blodtrykk, forhold som svekker flyten av blod til nyrene. Nyresvikt kan også være et resultat av nyresykdom eller langvarig misbruk av alkohol eller narkotika, som legger utilbørlig press på nyrene.

Andre risikofaktorer

Vaskulære sykdommer som åreforkalkning - eller åreforkalkning - kan føre til nyresvikt ved å svekke blodstrømmen til nyrene. Bivirkningene av vaskulær kirurgi kan også gi problemer hvis et stykke av plakk er løsnet og ender opp blokkerer nyre, en tilstand som kalles atheroembolism.

Nyresvikt Behandling

Den gode nyheten for folk med akutt nyresvikt er at det er den mest behandle skjemaet. Intravenøs antibiotika eller andre medisiner kan klare opp et angrep og la leger til å behandle den underliggende årsaken med medisiner og endringer i kosthold som reduserer inntak av salt, fosfor og kalium, ting som ikke er behandlet på riktig måte når nyrene er svekket. I noen tilfeller kan leger anbefaler angioplastikk eller lignende behandlinger for å forbedre blodsirkulasjonen.

The Bottom Line

Pasienter som viser symptomer på akutt nyresvikt vil vanligvis gjennomgå prosedyrer som skanner og abdominal ultralyd for å fastslå om blodstrømmen til nyrene blir svekket. Når diagnosen, er målet å behandle problemet og hindre den fra å avansere til kronisk nyresvikt eller terminal nyresvikt, som til slutt kreve dialyse eller nyretransplantasjon for å sikre overlevelse.