Digidexo.com

Kronisk subluksasjon av Hip hos barn

Kronisk hip subluksasjon er en type lidelse som kalles utviklings hofteleddsdysplasi. DDH er et problem med formen på hofteleddet. Hofteleddet er et kuleledd, består av toppen av lårbenet og kontakten. Spedbarn og barn vil vanligvis ikke lider symptomer med sykdommen.

Subluksasjon

Når et spedbarn eller barn blir diagnostisert med hip subluksasjon refererer det til hvordan toppen av lårbeinet er løs i stikkontakten. Dette er vanligvis på grunn av hofteskålen blir for grunt eller misdannet.

Diagnose

Å diagnostisere hip subluksasjon, vil en lege utføre en grundig fysisk undersøkelse, og kanskje en X-ray for spedbarn over flere måneder, og en ultralyd for yngre spedbarn.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for utviklings hofteleddsdysplasi inkluderer å være en førstefødte barn, å være kvinne eller en seteleie baby, spesielt hvis føttene er opp i skuldrene. Det har også en tendens til å kjøre i familier.

Symptomer

Det kan være noen ytre tegn på hip subluksasjon eller muligens ett ben lenger enn den andre, ujevn hudfolder på låret, mindre mobilitet eller fleksibilitet på den ene siden, hinke, toe-walking eller en vaggende-type gangart.

Behandling

Nyfødte opptil seks måneders alder er vanligvis satt i en type sele, mens spedbarn og eldre barn har vanligvis kirurgi for å rette det hippe og deretter plasseres i en støpt å holde hofta i stikkontakten.