Digidexo.com

Hodelus hos barn

Hodelus, også kjent som pediculus humanus capitis, er en type parasittisk insekt som lever i håret og hodebunnen av barn og voksne. Ifølge styret i helsefremmende og utdanning, lus utvikle seg i tre former: nits, nymfer og voksne.

Betydning

Nits, eller lus egg, blir ofte forvekslet med flass flak, men er faktisk gule og hvite ovaler som festes til håret. Skall ta en uke å klekkes til nymfe skjema. Nymfer lever av blod for å overleve og utvikle seg til voksne lus innen syv dager. Voksne lus er størrelsen på et sesamfrø og kan overleve i opptil 30 dager på et barns hodebunnen.

Spredning av lus

Lus er lett spres ved direkte kontakt. Barn lett fange lus ved å sitte ved siden av andre infested barn på skolen eller ved å dele infiserte klær, kammer og håndklær.

Forebygging / løsning

Forhindre at barnet fra å anskaffe en lus ved å unngå direkte kontakt med infiserte mennesker og deres personlige eiendeler. Lær barnet ditt å ikke dele personlige eiendeler som for eksempel børster, luer og hodetelefoner som kan overføre lus insekt.

Behandling

Barn som utvikler en angrep av hodelus er diagnostisert med pediculosis. Effektiv behandling av lus innebærer behandling av smittede personer og hele familien og hushold med pediculicide, en lus-drapet medisiner.

Misforståelse

Lus er ikke i stand til å hoppe eller fly fra en smittet person til en annen person eller et objekt. Barn som har en lus kan ikke passere parasittene til familiens kjæledyr eller dyr.