Digidexo.com

Aktiviteter for epilepsi hos barn

Avhengig av alvorlighetsgraden av deres lidelse, kan barn med epilepsi ofte deltar i de samme typer aktiviteter som ikke-epileptiske barn kan, så lenge de riktige sikkerhetstiltakene blir fulgt.

Hvilke aktiviteter kan barn med epilepsi delta i?

Epileptiske barn kan delta i mange av de samme morsomme aktiviteter som andre barn. Sykling, når det gjøres i et trygt miljø (som en park i motsetning til en veikant), er tillatt; hjelmer, derimot, er avgjørende for å beskytte barnet i tilfelle av et hode streik. Svømming er også fint, forutsatt at det er tilstrekkelig tilsyn til enhver tid.

Hvilke aktiviteter bør barn med epilepsi ikke delta i?

Typer aktiviteter for å unngå er uten tilsyn trapp klatring og alle typer boksing. Tenåringer med epilepsi bør definitivt unngå alkoholforbruk.

Betraktninger

Siden skolealder epileptiske barn ofte føler seg utestengt fra samspill med andre barn, deres fysiske aktivitetsnivå er ofte lavere. Dette er grunnen til at mange barn med epilepsi, spesielt tenåringer, ofte sliter med fedme.

Vanlige misoppfatninger

Den felles tro på at idrett og andre fysiske aktiviteter er utenfor grensene til barn med epilepsi er åpenbart usanne. Baseball, basketball og hockey er absolutt innen rekkevidde, forutsatt riktig hodet beskyttelsesutstyr er alltid slitt.

Expert Insight

Frykt for anfall kan ha en alvorlig negativ innvirkning på et barn, ifølge Mayo Clinic. Derfor er det avgjørende at familiemedlemmer og lærere i epileptiske barn behandle barnet så normalt som mulig.