Digidexo.com

Hva er Pediatric Rheumatology?

Hva er Pediatric Rheumatology?


Pediatric Rheumatology er diagnostisering og behandling av barn med revmatiske sykdommer. Barnereumatologer delta medisinsk skole, men får også en betydelig mengde av ytterligere opplæring knyttet spesifikt barndommen revmatologi. Barn med revmatiske sykdommer typisk rettferdig bedre når de ble behandlet av en barnerevmatolog.

Funksjon

Barnereumatologer er spesialister i behandling av barn med revmatiske sykdommer, som leddgikt, autoimmune sykdommer, sykdom, lupus, antiphospholid syndrom, Sjøgrens sykdom, dermatomyositt, vaskulitt, sarkoidose, sklerodermi, Lyme sykdom, osteomyelitt, fibromyalgi, blandet bindevevssykdom og osteoporose. En barnerevmatolog kan også være i stand til å hjelpe med symptomer, som for eksempel anemi, utslett, tilbakevendende feber, slapphet, tretthet, anoreksi og voksesmerter.

Time Frame

En barnerevmatolog må gjennomføre en medisinsk grad sammen med to til tre ekstra år med trening for å bli bord-sertifisert barnerevmatolog. Spesialisert opplæring fokuserer på identifisering og behandling av revmatiske sykdommer hos barn.

Betydning

Ifølge US Department of Health and Human Services, ca 300.000 barn i USA lider av noen form for revmatisk sykdom. I alvorlige tilfeller kan disse sykdommene være livstruende. Specialized omsorg fra en barnerevmatolog gir best mulig resultat for disse barna. Dessverre eksisterer det en mangel på barnereumatologer i USA. Ifølge US Department of Health and Human Services, har 13 stater ikke har en eneste barnerevmatolog i en stat.

Betraktninger

Når det er mulig, bør omsorgspersoner ta barn med diagnosen revmatiske sykdommer eller symptomer på en revmatisk sykdom å se en barnerevmatolog. Men når en barnerevmatolog ikke kan lokaliseres, en voksen revmatolog kan konsulteres.

Beliggenhet

For å finne en barnerevmatolog, kan omsorgspersoner besøke American College of Rheumatology nettside. Gå til katalogen og deretter Geographic Medlemskap Directory. Gang på søkesiden, velg din tilstand, og klikk deretter filterboksen som sier "Pediatric." Hvis ingen barnereumatologer eksistere i den angitte tilstand, søk i nabostater i tillegg.