Digidexo.com

Hvordan virker tonsillitt Utvikle?

Hvordan virker tonsillitt Utvikle?

Viral

Virusinfeksjoner er svært smittsom. Det betyr at noen som er infisert med en virusinfeksjon som forårsaker betennelse i mandlene kan gi den til noen andre. Dette skjer når to personer som er nær nok til hverandre til å spre smitte gjennom kontakt. Dette kan være så enkelt som å håndhilse, som bærer alle slags bakterier. To virale infeksjoner som forårsaker betennelse i mandlene er Epstein-Barr-virus og adenovirus. Når de virus er fanget de begynner å utvikle og den enkelte vil begynne å føle seg sliten, med en sårhet på baksiden av halsen.

Bakteriell

Tonsillitt kan også bli fanget på grunn av en bakteriell infeksjon. Bakteriene bygge seg opp på baksiden av halsen, og begynner å vokse. Den vanligste bakteriell infeksjon som fører til tonsillitt er gruppe A streptokokker bakterier. Dette kalles også strep hals, og det kan føre til betennelse i mandlene. Bakteriell betennelse i mandlene kan behandles med antibiotika; virusinfeksjoner kan ikke.

Behandlinger

Den mest umiddelbare behandling kan gjøres hjemme. Dette inkluderer den gammeldagse metode for gargling med varmt saltvann. Et individ kan også begynne å ta ibuprofen for smerte. Ibuprofen hjelper også redusere betennelse. Sår hals spray og dråper kan bidra til å lette litt av smertene. Den enkelte bør da oppsøke lege for å få antibiotika. han lege kan også foreskrive en munnvann som hjelper nummen området slik at smerten er ikke så ille. Hvis en person fortsetter å få betennelse i mandlene, kan han nødt til å få sin mandlene fjernet.