Digidexo.com

Slik Cure Kvalme og en urolig mage

Slik Cure Kvalme og en urolig mage


Alle har opplevd kvalme eller en urolig mage på noen punkt. Det er en ubehagelig følelse som normalt forekommer som et resultat av en dårlig reaksjon på visse matvarer eller humpet for i et kjøretøy, for eksempel en bil, fly og båt. Mens det er ingen direkte kur eller forebygging for kvalme og urolig mage, kan du ta mange skritt hjemme for å dempe symptomene. Hvis kvalme vedvarer, hvis du har mye oppkast, eller hvis det er ledsaget av sterke magesmerter eller hodepine, bør du kontakte lege umiddelbart.

Rest

Tro det eller ei, en av de beste måter å lindre symptomene på kvalme og urolig mage er rett og slett å stoppe uansett hva du gjør. Hvis du er syk som følge av å være i et kjøretøy i bevegelse, komme seg ut av bilen og sitte ned, hvis det er mulig. Hvis du er hjemme, komme inn i sengen og prøver å ligge helt i ro. Lytt til kroppen din og komme i en posisjon som føles mest behagelig, enten det er på ryggen eller i fosterstilling.

Drikke

Dehydrering kan gjøre kvalme verre i visse situasjoner. En måte å bosette magen er å drikke mye væske. Noe kullsyre kan hjelpe deg med å utvise gass, som kan gi midlertidig lindring. Ingefærøl og ingefær te har vært kjent for å bosette magen. Bortsett fra vann, kan sport drikke som inneholder elektrolytter rehydrere deg og at du føler deg bedre. Hvis brekning inntreffer, kan du prøve å suge på en isbit.

Eating

Du tenker kanskje at å spise er det siste du ønsker å gjøre med en urolig mage, men enkelte matvarer kan faktisk gjøre at du føler deg bedre. Noen ganger kvalme er forårsaket av en opphoping av overskytende magesyre. Spise tørre matvarer som kjeks eller toast kan absorbere disse syrer og lindre symptomene på kvalme. I alle tilfeller, unngå fet, rik mat selv om de synes fristende. Krydret mat bør også unngås.

Antacida og medisiner

Over-the-counter antacids kan bidra til å lindre symptomene på kvalme i noen tilfeller. Dette er trygt å tygge på og redusere syre i magen. Anti-kvalme medisiner er det beste alternativet for umiddelbar lindring. Antihistaminer inneholder ofte anti-kvalme agenter. Snakk med legen eller apoteket om å finne anti-kvalme medisiner som er trygt og som vil fungere for deg.