Digidexo.com

Tegn og symptomer på eggstokkreft forhøyet prolaktin Levels

Tegn og symptomer på eggstokkreft forhøyet prolaktin Levels


Hyperandrogenism, er en tilstand hvor binyrene eller eggstokkene skiller ut overflødig adrenalin hormoner. De overskytende androgener kan skyldes eggstokkreft eller en svulst i binyrene. Det fører til en kvinne å utvikle mannlige egenskaper.

Hyperandrogenism er også assosiert med hyperprolactemia, en lidelse hvor et hormon som heter Prolaktin utskilles på høye nivåer. På grunn av denne forbindelsen mellom skytende androgener og prolaktin, kan en kvinne med hyperprolaktinemi har eggstokkreft og vise tegn og symptomer på høyt prolaktin nivå.

Uregelmessig menstruasjonssyklusen

Unormal menstruasjonssyklusen er et symptom på høye nivåer av prolaktin. I dette tilfellet kan en kvinnes periode være uregelmessig eller fraværende. Prolaktin hemmer eggløsning hos kvinner, og dette kan påvirke menstruasjonen.

Amenoré-galaktoré syndrom.

Utskillelse av brystmelk i fravær av en periode, og når den ikke er gravid eller ammende kalles amenoré-galaktoré syndrom. Prolactin stimulerer produksjonen av morsmelk i svangerskapet, og utfører denne funksjon ved høye nivåer i ikke-gravide kvinner.

Reproduksjon

Økt prolaktin i blodet kan føre til redusert nivå av eggstokkhormonene. Dette kan i sin tur føre til ufruktbarhet, vaginal tørrhet, nedsatt sexlyst, smertefull sex, og tretthet.

Hyperandrogenism

Mannlige egenskaper som overdreven hårvekst på kroppen kan forekomme hos kvinner med hyperprolactenemia. Dette er fordi hyperandrogenisme er assosiert med høye nivåer av prolaktin og er indusert av eggstokkreft.

Bone Density

Høye nivåer av prolaktin kan forårsake ostoeporosis som er lav beintetthet. Østrogen er nødvendig for absorpsjon av kalsium i kroppen, og en mangel på kalsium fører til osteoporose. Lavt østrogennivå i hyperprolactemia forhindrer tilstrekkelig absorpsjon av kalsium.