Digidexo.com

Botemidler for Archilles senebetennelse

Akillessene er plassert på baksiden av ankelen. Den går fra calcaneus (hælbenet) til bunnen av leggmuskelen (gastrocnemius eller Gams). Personer som tilbringer mye tid på sine føtter, vektløfting og løpere kan være utsatt for Achilles senebetennelse. Denne tilstanden forårsaker betennelse, smerte og enda en brennende følelse i baksiden av ankelen eller i nærheten av en persons hæl. Botemidler for Achilles senebetennelse kan inkludere hvile, is, varme, medisiner og ulike strekker bevegelser.

Rest, Ice & Heat

Hvis du lider av Achilles senebetennelse er det best å slutte å trene og holde seg på føttene for en stund. Dette vil bidra til å hindre ytterligere forverring av akillessenen. I løpet av de første 48 timene etter utbruddet av første smerter, bør du bruke is til å bidra til å redusere betennelser og smerte. Ice forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer), som styrer hevelse og smerter ved å begrense blod og lymfe strømme til det berørte området. Ice er mest effektiv hvis du komprimere den direkte mot din akilleshæl (dvs. ved hjelp av wrap-around isposer). Du kan også heve din ankelen over ditt hjerte, som også vil bidra til å lindre hevelse og smerte. Når første hevelsen har avtatt, bør varme tilføres (dvs. soaking ankelen) for å fremme blod (med er helbredende egenskaper) strømme til området.

Medisinske behandlinger

Mens du hviler og bruke is, bør du også bruke anti-inflammatoriske medisiner som naproxen og ibuprofen å lindre betennelser og smerte. Disse medikamentene er Cox-2-hemmere som reduserer betennelse ved å redusere effektene av Cox-2 enzymer og prostaglandiner (kjemikalier), kroppens naturlige reaksjon på muskel spenninger eller skader. Ifølge sine etiketter, kan ibuprofen og naproksen tas hver 4 til 6 timer, men du bør ikke ta mer enn seks piller per dag. Hvis disse medisinene ikke er effektive for Achilles senebetennelse, ring din lege. Han kan foreskrive muskelavslappende eller steroider. Du kan også bruke foten bukseseler eller splinter for å bedre støtte foten og ankelen.

Tøyningsøvelser

Etter den første betennelser og smerte har stilnet, kan du utføre visse tøyningsøvelser for å løsne opp akillessenen og fremme blodtilførselen til området. Følgende er noen forklaringer på øvelser som er anbefalt av University of Michigan Health System i Med.umich.edu. Du bør alltid begrense omfanget av bevegelse til bevegelser som ikke øker smerter i akillessenen.

Håndkle Stretch:
Mens du sitter, ta et håndkle og loop den rundt ballen av foten din. Gradvis trekke tilbake på håndkleet og strekke akillessene og hold den posisjonen opp til 30 sekunder.

Standing Calf Strekker:
Mens mot en vegg, plasserer begge hendene mot den. Ta ett stort skritt bakover og strekke akillessene. Hver gang, prøv å strekke Achilles enda mer.

Heel Raise:
Hev deg opp på tærne og holde posisjonen i noen sekunder. Deretter sakte senke hælene til gulvet. Gjenta.

Du kan også gå eller gradvis øke motstanden for øvelsene som hæl øker ved bruk av manualer. Styrking av kalv og akillessene vil bidra til å forhindre fremtidige skader.