Digidexo.com

Hva er den forventede effekt av Tegretol?

Hva er den forventede effekt av Tegretol?


Tegeretol er en krampestillende legemiddel som ofte brukes for å løse skarpe smerter forårsaket av Trigeminusnevralgi, som er en betennelse i trigeminusnerven. Denne smerten er vanligvis manifestert på den ene siden av ansiktet i områder som lepper, nese eller panne. Det er også noen ganger brukt til å behandle epileptiske og bipolare tilstander. Tegertol har både tilsiktede og utilsiktede effekter.

Smertereduksjon

Når de brukes for behandling av trigeminal neuralgi, Tegeretol virker ved å redusere nerveimpulser, snarere enn å redusere selve betennelsen selv. Dette reduserer pasientens oppfatning av smerte.

Seizure Reduction

Når de anvendes for behandling av epilepsi, Tegeretol virker ved å redusere nerveimpulser. Men det har negativ interaksjon med noen andre anti-anfall stoffer, ofte gjør dem mindre effektive. Det har også å bli langsomt innført, i gradvis økende doser, for å minimalisere bivirkninger som kvalme og diaré.

Allergisk reaksjon

Noen pasienter med asiatisk avstamning som tar Tegeretol opplever en alvorlig allergisk hudreaksjon til stoffet. Av denne grunn kan en lege gi en blodprøve for å finne ut om pasienten er allergisk mot Tegeretol.

Suicidale tanker

Pasienter og pårørende bør være oppmerksomme på det faktum at Tegeretol har vist seg å noen ganger føre til økt selvmordstanker i de som tar den. Bortsett fra selvmordstanker, kan depresjon og humørsvingninger kan komme av å ta Tegeretol. Hvis dette skjer, pasientene må kontakte legen sin umiddelbart.

Graviditet

Pasienter som tar Tegeretol som også tar p-piller bør være oppmerksomme på det faktum at Tegeretol kan gjøre sine prevensjon narkotika mindre effektive. Pasienter som velger å bruke Tegeretol til tross for dette bør vurdere alternative prevensjonsmetoder.