Digidexo.com

Argumenter for og imot av Pepper Spray

Det er mange valg for selvforsvar i disse dager. En-dødelige alternativ er pepperspray. Den viktigste ingrediensen er oleoresin chilipepper, eller OC, et sammensatt laget av varm cayenne pepper. Effekten av pepperspray er midlertidig blindhet og pustevansker, som kan vare opp til 90 minutter.

Pros

Det er mange argumenter for å bruke pepperspray. Det er en effektiv metode for staving av en angriper 8-20 meter unna, og kan gjengi dem forsvarsløse i minst 20 minutter, noe som gir deg god tid til å komme unna. Den er kompakt nok til å holde i en veske eller på en nøkkelring, og det er billig og allment tilgjengelig. Du trenger ikke noen opplæring for å bruke pepperspray og dens effekter er ikke permanent. Det er også et godt forsvar mot ondskapsfulle dyr.

Cons

Den største con mens du bruker pepperspray er vinden. Hvis du blir angrepet utendørs og det er en vindfull dag, er det en mulighet for at sprayen kan blåse tilbake i ansiktet. Den kommer også med en lås på avtrekkeren, noe som kan være vanskelig å engasjere seg, og det er alltid en sjanse for et uhellsutslipp. Det er restriksjoner i enkelte stater, og du har ikke lov til å ta det på et fly eller i bagasjen. Aerosol pepper spray kan også eksplodere i ekstremt varmt vær.

Fakta

Jalapenos, chiletpin, cayenne, og habanero chili peppers alle inneholder capsaicin, alkaloid som OC er utledet. Capsaicin er smak- og luktfritt, og det er så kraftig at selv da satt i vann, kan varmen fra det oppdages.

Pepperspray er nummer én valg av selvforsvar metoder for kvinner. Vanligvis vil pepperspray utløper etter tre til fire år fra kjøpsdato. Du bør erstatte det årlig fordi den mister sin styrke over tid.