Digidexo.com

Sunn mat for tenåringer

Fôring en tenåring er ikke alltid lett. Deres ide om en god middag er det som er på verdien menyen på den lokale burger joint. Det er mange matvarer som er sunne at tenåringer kan nyte hjemme. Den beste måten å velge sunn mat for tenåringer er å finne mat som er morsomt og enkelt å tilberede. Jo mer av en aktiv rolle barna ta i å skape sine egne menyer, jo sunnere vil de begynne å spise.

Funksjon

Sunne matvarer bør tilfredsstille de snack tid cravings alle tenåringer har etter skolen. Vegetabilske fat fulle av skarpe, crunchy grønnsaker og masse friske fall kan dempe sukker etterspørsel.

Typer

Tenåringer elsker forskjellige typer mat fra dag til dag. Deres hormoner kan være over alt. Dette betyr en stor snack mat en dag kan bli avvist heftig den neste. La barna bli involvert med planlegging måltider. De kan lære om nye typer matvarer og ulike måter å tilberede dem.

Størrelse

Porsjonsstørrelser kommer til å variere fra barn til barn. En ung tenåringsjente kan spise som en fugl foran vennene hennes, men greier seg da ut av syne. Undervise tenåringer hva deler er sunt og hva som ikke er så bra. En kopp eller to av frisk frukt er ikke til å skade noen. To kopper pommes frites ikke bare er usunn, men kan føre til en urolig mage senere på kvelden.

Fordeler

Tenåringer og foreldre ha nytte av å velge sunne matvarer. En liten nærings utdanning går langt i kampen mot fedme og barndom diabetes. Lær fordelene med å gripe et eple eller banan i stedet for chips.

Misforståelse

Det er sunn snacks som ofte blir oversett. En bakt tortilla chip med frisk salsa og en fettfattig ost legger stor smak og variasjon. De samme gamle kjedelige salater kan pynte opp med tillegg av valnøtter eller mandler og friske appelsinskiver. Hele korn brød kan brukes til å lage individuelle pizza. Bare legge ut litt brød på en cookie ark, topp med friske grønnsaker og fettfattig ost. Bake til osten smelter.

Betraktninger

Ta tenåringer shopping for nye og uvanlige sunn snacks. Dette gjør at du kan tilbringe litt tid med barna og bli kjent med hva de vil spise og hva de ikke vil. Det gjør også at hele familien til å prøve noen interessante matvarer fra andre kulturer eller land som normalt ikke ville gjøre det til middagsbordet.