Digidexo.com

Hvor mye Clorox bør brukes til å rense vann?

Blekemiddel brukes trygt

The Environmental Protection Agency anbefaler at i en nødsituasjon 1/8 oz., Eller åtte dråper Clorox klorin kan brukes til å rense en gallon av potensielt forurenset vann. Legg blekemiddel til vannet og rør grundig; deretter la vannet sitte i 30 minutter før drikking.

Styrke Matters

Vanlig husholdningsblekemiddel, slik som Clorox, fortynnes til en konsentrasjon på 5,25 prosent. Imidlertid er ikke alle blekemiddel som selges i den samme konsentrasjon, så kontrollere konsentrasjonen av blekemidlet. For blekemiddel i en én prosent løsning, legger 40 dråper per gallon. For blekemiddel mellom fire og seks prosent konsentrasjon, legg åtte dråper per gallon, og for blekemiddel selges i en 10 prosent konsentrasjon, legger bare fire dråper per gallon.

Bottom Line

Hvis du ikke kjenner konsentrasjonen av blekemiddel du bruker deretter starte med 40 dråper blekemiddel per gallon. Omrør godt og la det behandlede vannet sitte i 30 minutter. Vannet bør være relativt klar og har en svak klorlukt. Hvis vannet er fortsatt skummel og har ingen klor duft, legge til en annen dose av blekemiddel og la den sitte i 15 minutter. Gjenta inntil vannet er klart og har en svak klorlukt. Hvis vannet lukter for sterkt av klor, la det sitte eksponert for luft i noen få timer. Hell vannet fra en ren beholder til en annen slik at blekemiddel til gass av.