Digidexo.com

Hva er årsakene til hetetokter?

Hva er årsakene til hetetokter?


En varm flash er sammenlignbar med vandre-hodet videre inn i en eksplosjon av varm luft fra en smelteovn. Det er stort sett følte i hodet og nakkeregionen, men kan strekke seg til resten av kroppen din. Ifølge Dr. Melissa Conrad Stoppler av Edmedicinenet.com, vanligvis varer en hot flash mellom et halvt minutt til et par minutter, og kan innebære svette eller rødme. Årsaken til hetetokter er ennå ikke fullstendig forstått av det medisinske fellesskap, men det antas at de er forårsaket av en kombinasjon av biokjemiske og hormonelle endringer som følge av den fallende nivå av østrogen i en kvinnes kropp.

Dagtid og nattestid Svette

Nattesvette generelt, men ikke alltid, gå sammen med hetetokter. En natt svette oppstår, selvsagt, i løpet av natten, når du er sleeping-- eller prøver å. Rikelig svette oppstår, soaking din nattøy. Etterpå kan du begynne å slappe av fordi du er iført fuktige pyjamas. Nattesvette er dagtid hetetokter pluss noen. For å finne ut om det er en underliggende årsak til nattesvette, annet enn overgangsalderen, kan en lege kjøre tester på deg.

Andre hensyn

Idiopatisk hyperhidrose er en tilstand som kan forårsake rikelig hetetokter og natt sweats.This tilstand ber kroppen til å svette for mye, uten umiddelbart identifiserbar medisinsk årsak.

Andre culprits

Sykdom og infeksjoner som kan føre til hetetokter omfatte endocarditis, som er betennelse i hjerteklaffene, og tuberculoisis, som er den infeksjon som vanligvis forbindes med nattesvette. Osteomyelitt, betennelse i beina på grunn av en infeksjon, kan forårsake hetetokter og svetting.

Mer ...

Ifølge Dr. Stoppler, kan hetetokter og flushing være forårsaket av en underactive skjoldbruskkjertelen (hypotyreose), samt som andre medisinske tilstander og medisin som du tar for dem, inkludert kreft og alvorlige infeksjoner.

The Young er ikke unntatt

Selv om du er en ung kvinne og en lang vei fra perimenopause, kan du fortsatt oppleve hetetokter rett før mensen eller når du har mensen. Dette er ikke uvanlig. Om lag 75 prosent av alle kvinner vil oppleve hetetokter før eller senere.

Mat som gjør deg varm

Hetetokter kan bringes videre ved å spise chilipepper eller drikke alkohol. Chilipepper inneholder capsaicin, som stimulerer nerveendene som styrer og dilate hjernen blodkar, ifølge Wdxcyber.com. Medisiner - inkludert humørendrende narkotika, samt anti-depressiva eller anti-angst medisin - kan be hetetokter

Fortsatt prøver å finne ut av det

Selv om det medisinske miljøet er fortsatt arbeider på en bestemt årsak til hetetokter, er det antatt at det sannsynligvis er økt blodstrøm og varme i området av hjernen som regulerer varmen. Hjernen senere utgivelser kjemikalier som gjør huden blodårene utvider seg slik at temperaturen kan bli løslatt, ifølge Wdxcyber.com. Hvis en person har et underskudd i kjønnshormonet - østrogen, for eksempel - kroppen er mindre i stand til å tåle en temperaturendring. Varme sensorer er utløst for å utvide blodårene ved den minste endring i temperatur. På grunn av den super-følsomhet for temperatur, på grunn av mangel av østrogen, som helst er det den minste endring i kroppsvarme, eller en økning i blodstrøm til hjernen er varmeregulerende senter, vil det resultere i en varm flash .