Digidexo.com

Psykologiske effekter av koffein

Koffein, en bitter organisk alkaloid med en pH på mer enn 7, har mange psykologiske effekter. Disse stammer fra det faktum at koffein etterligner så noen andre rusmidler og hormoner i kroppen.

Hvor kommer Koffein kommer fra?

Koffein finnes naturlig i kaffebønner, kakaobønner, og te. Det er også lagt til Colas, energidrikker, og medisiner.

Koffein Mimic Drugs

Koffein er et alkaloid mye som morfin og kodein. Koffein påvirker hjernen på samme måte som kokain og heroin gjør. Det tar plassen til adenosin, en base-sukkerforbindelsen som er en komponent av RNA og er først og fremst en neurotransmitter i hjernen.

Koffein og Sleep Ikke Get Along

Som adenosin i hjernen, som binder seg til sine reseptorer for å indusere søvn i kroppen, koffein også binder seg til adenosin-reseptorer. Men når koffein kommer i veien, kroppen ikke får søvn. Ved å drikke koffeinholdige drikker hele tiden, er adenosinreseptorene kontinuerlig bundet til koffein, og kroppen er ute av sårt tiltrengt hvile.

Gjør I Feel Good eller føler jeg Jittery?

Koffein øker dopamin nivåer. Dopamin er en neurotransmitter i hjernen, som fungerer som et mellomprodukt i biosyntesen av adrenalin. Adrenalin er hormonet inni deg som gjør at du ønsker å enten kjempe noen som har gjort deg sint eller å flykte fra denne personen, som kan være farlig. Drikker store mengder kaffe vil produsere en bit av eufori, men fordi det gir raskere puls, men overdoser på kaffe kan bringe på symptomer som etterligner en angst angrep.

Tilbaketrekking & symptomer

Det er vanskelig å slutte å drikke kaffe fordi abstinenssymptomer vil sette i 21 timer etter å ha drukket en kopp. Flere kopper kaffe hevde behovet for mer kaffe. For mye koffein og uten tid til å komme seg fra dens virkninger setter kroppen i en adrenalin overbelastning. Kommer av adrenalin høy bare fører til et hormon krasj, som kommer av en berg og dalbane.

Abstinenssymptomer fra koffein, samt fra kommer av adrenalin høy, kan omfatte tretthet, hodepine, verk apati, treghet, nervøsitet, rennende nese, gjesping, mental depresjon, og oppkast.

Hvordan Quit koffein og Hvordan leve med koffein

En gradvis pause fra koffein er best. Å gi opp koffein kaldt kalkun er mer sannsynlig å bringe på alvorlige abstinenssymptomer.

Vær nøye med å se hvor mye koffein er satt inn i kroppen din. Selv om koffein har noen fordeler, bør det fortsatt brukes i moderate mengder. Alltid gi kroppen din tid til å hvile.