Digidexo.com

Hvor mye søvn er nok?

Mens det er ingen magisk formel som bestemmer den perfekte mengden av søvn en person trenger, alle har et optimalt nivå. Søvn gjør at kroppen og hjernen til å samle krefter, og ikke får nok søvn kan skape alvorlige problemer, alt fra svekket motorikk til stress-lidelser.

Hvor mye er nok?

Det er ingen hard-og-rask regelen om hvor mye søvn den gjennomsnittlige person trenger for å fungere på et normalt nivå, men det er generelle retningslinjer. Som regel trenger vi mer søvn når vi vokser, noe som er grunnen til at babyer, småbarn, barn og ungdom krever mest søvn. Når vi blir voksne, hvor mye søvn vi trenger platåer rundt åtte timers nivå som har lenge vært betraktet som standard, men disse kravene varierer fra person til person.

Fordeler med Sleep

På det mest grunnleggende nivå, gjør søvn hjernen og kroppen til å hvile, gjenopprette og forberede seg til neste dag. Sleep senker blodtrykket, reduserer frekvensen av energiforbruk og gir hjernen en sjanse til å hvile og reparere nerveceller. Søvnmønster styres av kroppens døgnrytme, en 24-timers syklus som er utviklet i en del av våre egne vaner og rutiner. Den mest fordelaktige søvnen oppstår under Rapid Eye Movement (REM) søvn, som begynner ca 90 minutter inn i en søvnsyklus og genererer de mest livaktige drømmer. Den sovende hjernen sorterer også gjennom opplevelser av gårsdagen og engasjerer seg i en kompleks rutine for omorganisering som er fortsatt noe av et mysterium for nevrologer.

Gjennomsnittlig sovetid

Jo yngre du er, jo mer søvn du trenger. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), nyfødte ta opptil 15 timer søvn i døgnet, men at antallet synker til 13 timer etter alder 2 og 12 timer etter alder 3. Barn vanligvis krever ca 10 timers søvn, og tenåringer trenger et gjennomsnitt på ni timer. For voksne, har åtte timers søvn lenge vært normen, men at antallet kan variere fra 6,5 ​​timer til 9 timer. Etter tusenvis av år med conditioning, menneskekroppen og hjernen er programmert til å gå i dvale etter mørkets frembrudd og våkne opp når det er lyst.

Ikke Sleeping Enough

Mens du får for mye søvn utgjør noen problemer utover å gjøre oss litt groggy, kan ikke få nok søvn skaper fysiske og psykiske problemer. En studie fra University of California i Berkeley viste en alvorlig søvnmangel hjernen er i stand til å lage kontrollerte, egnede reaksjoner på normale hendelser og ofte viser tegn på psykose. En studie 2000 publisert i British Medical Journal viste at folk som kjørte etter å ha vært våken i 19 sammenhengende timer kjørte verre enn folk som har alkoholpromille gjort dem lovlig beruset. Utover svekket motorikk, ikke får nok søvn i lange perioder har også vært knyttet til fedme, depresjon og en rekke helseproblemer som typisk assosieres med stress.

Sunn Sleeping tips

Det er ingen sikker måte å garantere en god natts søvn, men CDC tilbyr flere, common-sense tips for å opprettholde en sunn tidsplan.

Få til å sove rundt samme tid hver kveld og gjør søvnen miljø kjølig og mørkt.

Unngå koffein og alkohol før sengetid.

Øvelse 20 til 30 minutter om dagen.

Unngå store måltider og grundig trening før sengetid.

Og hvis du ikke kan få til å sove, ikke ligge i sengen. Forskning har vist å prøve å tvinge deg selv til å sove har motsatt effekt. Stå opp og gjøre noe før du føler deg klar til å sove.