Digidexo.com

Diabetes ernæring Plan

Diabetes ernæring Plan


Når legen diagnostiserer diabetes, er det første trinnet av selvledelse en diabetes ernæring plan. Diabetes er en livslang sykdom, som du kan behandle og kontroll. Nøkkelen til et sunt liv er trening og en personlig måltid plan. Legen din vil ordne for deg å besøke en kostholdsekspert, som vil hjelpe deg å finne de mat å spise og matvarer for å unngå. I tillegg kan du utdanne deg selv om verdien av å telle karbohydrater, begrense fettinntaket og spise et balansert måltid.

Karbohydrater

Karbohydrater er matvarer som brytes ned til glukose og inn i blodet. Den glukose vandrer til muskelceller, hvor den er lagret og brukt til energi. Hvis det er for mye glukose i blodet ditt, vil du ha høyt blodsukker, noe som kan ødelegge kroppens organer. Telle karbohydrater er avgjørende for diabetikere å opprettholde normale blodsukkernivået. Karbohydrater er målt i gram. En servering av karbohydrater er 15 gram. En typisk enkel servering er en liten frukt, 1/2 kopp stivelsesholdige grønnsaker, 1/3 kopp ris eller pasta, en brødskive, eller ca en unse av snack mat. For bagels, muffins og andre bakevarer, er en unse tilsvarer én porsjon. De fleste diabetikere bør spise 3-4 porsjoner med karbohydrater for hvert måltid. Det er omtrent 45 til 60 gram karbohydrater per måltid. Din kostholdsekspert kan foreslå at du skjære tilbake til 30 gram karbohydrater per måltid hvis du trenger å gå ned i vekt.

Fett

Begrensning av fettinntaket er viktig, fordi en diabetiker er mer utsatt for hjertesykdommer. Det er viktig å opprettholde en sunn sirkulasjonssystemet. Høye blodsukkeret bryte ned veggene i blodårene, noe som gjør det enklere for kolesterol å bygge opp og forårsake blokkering. Begrense fettinntaket ved å spise mer fisk, fjærkre og magert rødt kjøtt. Spiser rødt kjøtt kun en gang om dagen og ikke mer enn tre ganger per uke. Når du velger meieriprodukter, se etter lav-fett og nonfat produkter. Når du velger andre matvarer, se etter ikke mer enn totalt 3 gram fett per servering.

Balanserte måltider

Nesten alt du spiser påvirker blodsukkeret ditt, så er det viktig å spise tre små måltider om dagen med snacks, hvis det er nødvendig. Unngå store måltider, for de vil føre til at blodsukkeret til å stige. Unngå å hoppe over måltider, for det kan føre til lavt blodsukker. Prøv å spise omtrent samme tid hver dag. Velg en kombinasjon av mat ved hvert måltid, inkludert high-fiber matvarer som frukt, grønnsaker og korn. Dele tallerkenen inn i tre deler. Halvparten av tallerkenen din er for ikke-stivelsesholdige grønnsaker som grønne bønner, tomater, grønnsaker eller sommer squash. Del den andre halvdelen i to flere seksjoner. I den ene delen legge stivelsesholdige matvarer som erter, mais, poteter, ris eller pasta. I den andre delen, legg 3 til 4 gram protein som magert rødt kjøtt, fjærkre, fisk eller cottage cheese. Inkluder en 8-unse glass lettmelk eller skummet melk, yoghurt eller annen servering av karbohydrater. Avslutt måltidet med en fruktsalat. Du har et balansert måltid.