Digidexo.com

Hvordan å gjenkjenne symptomer på perimenopause

Perimenopausen er kjent som den tid før selve overgangsalderen inntreffer. Det kan starte så tidlig som en kvinnes slutten av trettiårene. Menopause sies å ha skjedd en gang en kvinne har gått ett år uten menstruasjon. Perimenopause kan vare 2-8 år og en rekke symptomer kan eller ikke kan forekomme. Her er hvordan å gjenkjenne symptomer på perimenopause.

Bruksanvisning

Hvordan å gjenkjenne symptomer på perimenopause

Spor menstruasjonen. Endringer i syklusen kan være et tegn på perimenopause. Noen kvinner kan hoppe over menstruasjonen, mens andre opplever en forskjell i sine perioder. Disse forskjellene kan omfatte alt fra tyngre perioder, lettere perioder, lengre perioder, eller kortere perioder. Det er alltid en god idé å diskutere eventuelle vesentlige endringer du opplever med legen din.

Rapporter til legen din noen problemer med å sove du har. Insomnia er et symptom på perimenopause som kan føre til at kvinnen opplever det å bli påvirket av mangel på søvn. Dette symptomet kan være mild, men du og legen din kan diskutere alternativer som er tilgjengelige for å gjøre dine søvnproblemer mindre belastende.

Fortell legen din om eventuelle endringer du opplever med din hjerterytme, for eksempel uregelmessig hjerterytme eller en rask hjerterytme. Hjertebank er et symptom, men kan også være et tegn på en annen medisinsk problem. Sørg for at legen er klar over eventuelle endringer du legger merke til med din hjerterytme. Knowing kan hjelpe ham å finne årsaken til endringen i hjerterytme.

Nevn til legen din noen følelser av depresjon, bekymring, angst eller andre følelsesmessige endringer. Dette er et tegn på perimenopause. Igjen kan disse symptomene skal behandles, og det er ingen grunn til å lide alene. Snakk med legen din slik at hun kan hjelpe deg å vite hva alternativene er for behandling.

Råde legen din om vaginal tørrhet du opplever. Andre forhold kan forårsake dette, men det er også et symptom på perimenopause. Rådgivning legen din om alle symptomer vil hjelpe ham i å diagnostisere deg, så vel som å gjøre noe for å lindre symptomet.

Snakk med legen din om eventuelle hetetokter eller hodepine kan oppstå. Selv om disse er godt kjent som symptomer på overgangsalder, kan de oppstå under perimenopause og mens du fremdeles har en menstruasjonssyklus, selv om det er uregelmessig. Det finnes alternativer tilgjengelige for å lindre disse symptomene, så hvis de er plagsomme, bør de diskuteres med legen din.

Tips og advarsler

  • Holde en åpen kommunikasjon med helsepersonell er den viktigste tingen du kan gjøre for helsen din. Rapportere alltid symptomer du opplever med legen din - selv om de kan virke mild eller ubetydelig til deg. La legen din avgjøre hvilke symptomer krever behandling og som ikke gjør det.