Digidexo.com

Hvordan astmainhalatorer arbeid?

Mekanisk Funksjon

Astmainhalatorer, også kjent som målt-dose-inhalatorer, er mekanisk utformet for å levere medikamenter direkte til pasientens lunger. Dette gir dem en fordel over orale eller intravenøse injeksjoner, spesielt siden det er lite eller ingen bivirkninger med denne metoden. Astmainhalatorer først og fremst avhengige av et pumpesystem sammensatt av to deler: en beholder og en aktuator. Pasienten ville presse på beholderen, som presser en væske medikament inn i aktuatoren. Aktuatoren slås medisinen inn i en aerosolspray, slik at den raskt kan absorberes av lungene.

Driv

For medisiner for å utvise ved riktig hastighet, må driv har spesifikke egenskaper og vurderinger. Den må la med nok kraft til å slå medisinen inn i en aerosolsky, samt fungere som medisiner medium. For eksempel må damptrykket være mellom 40 og 80 kPa. Det må også være ikke-brennbart med et kokepunkt over 30 grader Celsius, ifølge Journal of Fluor kjemi. Drivmidler bør også ha ingen åpenbar giftighet for pasientene, og bør være i stand til fullt ut å oppløse aktive ingredienser, samt vanlige tilsetningsstoffer.

Avstandsstykker

For noen pasienter som ikke har sterk puste makt, for eksempel små barn, kan en direkte mottak fra astma inhalator være problematisk. Avstandsstykker kan bidra til å lindre dette problemet. Et avstandsstykke er et horisontalt rør som noen ganger kommer med en sammenleggbar pose inne i den, og en plastskjermen er utformet for å passe over pasientens nese og munn. Den kan festes til enden av aktuatoren. Når astma inhalatorbeholder er trykket ned, går medisinen inn i avstandsstykket. Pasienten kan deretter inhalere medisinen fra avstands versus direkte fra aktuatoren.