Digidexo.com

Slik Care For Ortodontisk Bukseseler og nektet Foods

Som barn lærer vi å børste og floss tennene våre med jevne mellomrom for å unngå hull i tennene og tannkjøttsykdommer. Kjeveortopedisk bukseseler kan gjøre normal børsting av tennene vanskeligere, men spesielle teknikker kan hjelpe løsne mat og bakterier som blir sittende fast mellom enhetene og tennene. Som i 2009, er det tre typer bukseseler å velge mellom: Tradisjonell metall, keramikk eller krystallklare brak og Invisalign systemet. Den anbefalte renseteknikken er den samme for alle med unntak av den Invisalign system, hvor hele apparatet fjernes for rengjøring.

Bruksanvisning

•  Pensle tennene så snart etter å ha spist som mulig, børsting med en gang gir mat mindre av en sjanse til å flekke tenner. Ved hjelp av en skånsom saging bevegelse for å pusse mellom tannkjøttet og ledningen på bunnen og toppen tennene til å løsne matrester. Børsting etter måltider og snacks er anbefalt av de fleste kjeveortopeder.

Floss med en vokset tanntråd ved hjelp av en floss threader eller super floss. Fjern eventuelle band før tanntråd. En floss threader bidrar til å få floss gjennom ledningen guide og i mellom tennene. Super floss er precut og har en stiv slutten for å hjelpe træ floss i mye på samme måte som floss treing. Vær forsiktig mens tanntråd rundt ledningen guide og braketten for å unngå skader.

Bruk dental voks på kjeveortopedisk bukseseler på steder der braketten gnir mot kinnet for å unngå å gni innsiden av kinnet forårsaker magesår og sår. Fjern tann voks ved å forsiktig pusse tennene med en myk tannbørste og tannkrem.

Unngå visse matvarer. Matvarer og godteri som er klissete slik som gummi av noe slag, gummy bjørner, karamell, frukt tygger, karameller, sukker daddies, Taffy tallet og Tootsie ruller skal være av spise listen mens tannregulering er i, ifølge Dentist.net, så bør hard mat som rå epler og gulrøtter, nøtter, popcorn, maiskolber, pretzels, hard skorpe brød, jerky, is og tortilla chips.

Kontakt orthodontist øyeblikkelig hvis en brakett pauser eller andre problemer oppstår. Avhengig av den grad av behandlingsprogrammet, er rutinemessige stillinger gjort hver 2-6 uker, fortsetter i opp til 24 måneder eller lenger, avhengig av alvorlighetsgraden av problemet.

Hint

  • Ikke bruk en whitening tannkrem. Bruk tannkrem som har ADA kvalitetsstempel. Drikker som te, kaffe eller cola kan også flekker på tennene. Hvis situasjoner ikke tillater å pusse tennene, skyll munnen med vann umiddelbart.