Digidexo.com

Hva er behandlingen for tykktarmskreft som har spredd seg til leveren?

Ifølge nettstedet Medline Plus, er tykktarmskreft en av de mer dødelige typer kreft i USA, noe som resulterer i flere dødsfall enn noen annen type. Hvis venstre ubehandlet, vil tykktarmskreft etter hvert spredt over hele kroppen til andre vev og organer. Denne prosessen kalles metastase, og når den forekommer, overlevelsen for tykktarmskreft faller til en forholdsvis lav 8 prosent. Behandlinger for tykktarmskreft som har spredd seg til leveren hovedsakelig består av metoder for å øke pasientens komfort mens bremse sykdommen så mye som mulig.

Behandlingsmålene

Forstå at der tykktarmskreft har spredt seg til omkringliggende organer som lever, behandlingstilbud blitt mye mer ekstreme i naturen og begrenset i evne. På dette punktet har kreft nådd stadium IV, som signaliserer metastatisk kreft, noe som gjør det lite sannsynlig at en full remisjon vil noensinne bli tvunget. Derfor blir målet for behandling for å utøve disse tilgjengelige metoder som vil kontinuerlig bremse kreft evne til å utvikle seg samtidig som mål å forlenge pasientens liv så mye som mulig.

Behandling Alternativer

Rådfør deg med legen din for å bestemme den beste av de fire følgende alternativer for tykktarmskreft som har spredt seg til leveren. Ifølge National Cancer Institute, etter at kreften sprer seg til leveren, allment aksepterte behandlingsmetoder omfatter en kombinasjon av kjemoterapi og kirurgi, radiofrekvensablasjon, cryosurgery eller kliniske studier.

Kjemoterapi og operasjon består i først ved hjelp av kjemoterapi (anvendelse av farlige kjemikalier for å ødelegge så mye av kreftvev som mulig) å krympe svulsten, forhåpentligvis avgrense det til ett organ eller område av kroppen, og deretter å fjerne det infiserte området med manuell operasjon. Behandling av denne typen er vanligvis palliativ i naturen, noe som betyr at den er konstruert for å bare lette pasientens smerte og kjøpe tillegg tid.

Radiofrekvensablasjon er en prosedyre som utnytter bruken av målrettede radiobølger til å overopphetes og ødelegge kreftceller. Ifølge Mayo Clinic, er det en ikke-invasiv prosedyre med minimale risikoer som opererer best mot mindre kreft. Således er hensikten med radiofrekvens ablasjon i denne sammenheng bare å forsinke ytterligere spredning av tumoren.

Cryosurgery består av frysing svulsten å immobilisere og drepe kreftcellene. Når frosset, så mye av tumoren som mulig er skåret ut ved hjelp av manuelle kirurgiske prosedyrer. Dette blir normalt utført ved anvendelse av flytende karbondioksyd eller flytende nitrogen.

Endelig er innmelding i en klinisk studie et siste alternativ for personer som har kreft i tykktarmen med spredning til leveren. Kliniske studier er studier designet for å undersøke muligheten for nye typer behandling for kreft. Mens disse anses lange skudd så langt som effektivitet, kan bidrag til vitenskapen gjør det verdt det for pasienter som er ute av andre behandlingstilbud.