Digidexo.com

Hvor kan jeg få en kopi av en Medical Card?

Hva er en Medical Card?

En medisinsk-kort er et kort som viser diverse medisinsk informasjon. Dette vil inkludere ditt navn og en liste over dine medisinske problemer. Den vil også inneholde informasjon om hva medisiner du tar. Denne informasjonen bør omfatte ulike urte og kosttilskudd, da disse kan bistå med diagnose samt være nyttig for å hindre legemiddelinteraksjoner. Den bør også inneholde navn og telefonnummer til legen din, samt lignende informasjon for familie og nære venner. Til slutt bør det nevne hvis du bruker kontaktlinser, da disse kan være viktig å fjerne i tilfelle av en medisinsk nødstilfelle, både for din helse og for din komfort.

Hvorfor skal jeg få en medisinsk kort?

En medisinsk kort kan være avgjørende i en nødssituasjon. Hvis du er alvorlig skadet eller syk, kan du ikke være i stand til å snakke, og dermed avsløre viktig informasjon om din helse. I mange tilfeller er medisinske fagfolk tvunget til å gi behandlinger uten en fullstendig kunnskap om visse viktige fakta, for eksempel allerede eksisterende medisinske tilstander og medisiner som du tar. De kan heller ikke ha noen anelse om hvem du skal kontakte i tilfelle en nødsituasjon. Denne informasjonen kan være viktig både for diagnose og for å hindre komplikasjoner. Innhenting av en medisinsk kort er enkelt og krever bare noen få minutter.

Hvordan får jeg et medisinsk kort?

En medisinsk kort kan fås ved å fullføre et program som vanligvis gis gjennom forsikringsselskapet. Søknadsskjema kan fås fra Fellesskapet Velferdsansvarlig i ditt forsikringsselskap. Etter fullført, skal søknaden sendes til Fellesskapet Velferdsansvarlig med et bevis på inntekt dokument. Når søknaden er godkjent, vil et kort bli sendt til deg. Ved søknad om medisinsk kort, bekrefter du at du har tenkt å holde seg innenfor staten for minst ett år. Alle nødvendige dokumenter og informasjon vil være tilgjengelig gjennom forsikringsselskapet, og kan ofte bli funnet på deres hjemmeside.