Digidexo.com

Langsiktige komplikasjoner av testikkelkreft

En diagnose av testikkelkreft kan være svært skremmende. Men de langsiktige bivirkningene av testikkelkreft, uansett om det er i remisjon, er ofte en ukjent kvotient for mange pasienter. Forstå disse bivirkningene, er deres årsaker og deres behandlinger et skritt mot å finne trygghet for mange overlevende.

Narkotikarelaterte komplikasjoner

Mange av legemidler som brukes til å bekjempe testikkelkreft har alvorlige bivirkninger. Blodkar skader, nerveskader, hørselstap og lungeskader er noen av de mer alvorlige av disse effektene. Fordi legemidler som brukes til å bekjempe kreft kan angripe kroppen på ulike måter, langsiktig omsorg planer ofte dekke hvordan å hindre skade oppstår eller hvordan man skal håndtere bivirkningene. Disse effektene sjelden bli like livstruende som kreften selv. I svært sjeldne tilfeller kan kreft oppstår på nytt som følge av behandling --- og prognoser variere betydelig i disse få tilfellene.

Lungetoksisitet

Lungetoksisitet er den medisinske termen for noen bivirkning som skader lungene. Det er blitt fastslått å være sikkert at pulmonale bivirkninger kan være forårsaket av kjemoterapi behandling. Imidlertid har fagfellevurderte studier publisert på University of Pennsylvanias OncoLink fastslått at slike bivirkninger er reversible dersom en testikkelkreft overlevende følger hans omsorg regime. Langsiktig tap av lunge-funksjonalitet er ikke en vanlig bekymring for de fleste overlevende.

Hjerteproblemer

De kardiovaskulære bivirkninger av kreftbehandling kan noen ganger være ganske alvorlig. I en studie publisert i Journal of Clinical Oncology, 80 prosent av pasientene hadde høyere kolesterolnivå etter behandling for testikkelkreft, og 25 prosent opplevde høyt blodtrykk. Disse endringene kan skyldes tap av testosteron, som fremmer hjerte helse. Prognosen er god for kreftoverlevere som utvikler hjerteproblemer, forutsatt at de følger et program for trening og sunt kosthold, og unngå risikofaktorer som røyking.

Tap av hørsel

Tap av hørsel (kjent som redusert audiometric funksjon) kan være en relativt alvorlig bivirkning av testikkelkreft behandling. Langsiktige studier publisert i Journal of Clinical Oncology tyder på at behandling kan føre til en betydelig grad av audiometric skade, men at de fleste av disse skadene oppstår utenfor rekkevidden av menneskets evne til å høre. Mens skadene er ikke livstruende, er det permanent.

Sterilitet

Omtrent en fjerdedel av testikkelkreft overlevende har sterilitet problemer etter behandling ifølge en studie publisert av University of Florida Sands Cancer Center. Forsøk med disse personene viste ingen sædkvalitet for to til fem år (noen ganger mer) etter behandling. Dessuten, denne samme studien viste at 68 prosent av disse personene rapporterte en viss grad av testikkelkreft dysfunksjon etter operasjonen. Selv om ikke livstruende, kan sterilitet problemer alvorlig påvirke livene til overlevende.

Nyreproblemer

Nyreproblemer, som det refereres til i det medisinske miljøet som nyreproblemer, er en vanlig bivirkning av kjemoterapi behandling ifølge en studie publisert i OncoLink. Sen oppfølging tyder på at, mens tapet av nyrefunksjonen etter kreftbehandling vil kanskje ikke være livstruende på egen hånd, kan det vise seg å være farlig senere i livet. Fordi nyrefunksjonen påvirker mange andre systemer og organer i kroppen, kan resultatet av tap av nyrefunksjonen skal åpenbares i svakhet til andre organer.