Digidexo.com

Årsaker til høyt kortisolnivå

Kortisol, et hormon som genereres av binyrene, gir en stor effekt. Det bidrar til å holde blodtrykket i sjakk, kontrollere insulinfrigjøringen og glukosemetabolisme, håndtere stress på kroppen, og det er en styrke å regne med når det kommer til vår immuno-helse. Ingen liten rart da at American Medical Association rapporterer at høye kortisolnivåer er ansvarlig for mer enn 80 ødeleggende sykdommer, inkludert Cushings syndrom. De med høye kortisolnivåer ofte vise overskytende pounds rundt midten, en "eple form." Minne kan bli svekket, tretthet er vanlig, og over tid, kan disse høye nivåer skade ens immunitet, gjør ens bein skjør og føre til hjertesykdom og andre farlige forhold. Dens årsaker er mange, noe som gjør riktig identifikasjon av kilden til denne tilstanden desto viktigere så kan man da få riktig løpet av terapi og behandling.

Stress

Du kan ikke snakke om høye kortisolnivåer uten å snakke om stress. Kortisol er faktisk produsert som en måte å hjelpe kroppen reagerer på både fysisk og følelsesmessig stress. For å produsere kortisol nivåer som er høy nok til å være av interesse, må kroppen være under langvarig stress for noen tid. Selvfølgelig vet vi stress kan ta en toll på helsen vår, men fra en kortisol perspektiv, kan det faktisk svekke kroppens evne til å forsvare seg mot infeksjoner og til å utnytte våre fett og sukker til energi.

Hypertyreose

Som navnet antyder, svekker denne tilstanden funksjon av skjoldbrusk, der skjoldbruskkjertelen gjør hormon, tyroksin, i overkant av hva det burde. Resultatet: Det er som kroppen arbeider i over-tid. Hjertefrekvensen øker, de med det lider av søvnløshet, raske vekttap og svakhet.

Hypofyse dysfunksjon

Hypofysen fungerer som leder av det endokrine systemet, kontrollere hvor mye av et hormon skilles. Ting kan gå galt. For det første kan en godartet svulst, kalt en adenom, og resultere i sin tur stimulerer over-produksjon av kortisol i blodet. Hvis du har denne type svulst, oddsen er du en kvinne, som kvinner er fem ganger mer sannsynlig enn menn for å utvikle denne tilstanden. På den annen side, tumorer som er lokalisert utenfor hypofysen, de som er ektopisk i naturen, er det mer sannsynlig å plage menn enn hos kvinner. I motsetning til et adenom, kan disse svulstene være kreft.

Adrenal Feil

Binyrene, som ligger på toppen av nyrene, er faktisk ansvarlig for å hjelpe kroppen håndtere stress gjennom utgivelsen av hormoner, hovedsakelig kortisol og adrenalin. Det er to primære måter binyrene kan gå haywire: Gjennom en binyre svulst eller en adrenal kreft. Det første alternativet er den vanligste og ber en økning av kortisol i blodet. Adrenal kreft føre til mer uttalt og rask økning i hormonnivået.

Graviditet

Som stress skyter opp, nivåene av kortisol skyte opp. Og kroppen gjennomgår store påkjenninger under graviditet. Forskere har funnet ut at i de siste tre månedene av svangerskapet, kortisol nivåene øker dramatisk.

Fysisk aktivitet

Fysisk form er bra for oss, men det kan også føre til at noen oversett konsekvenser. Som idrettsutøvere begynner å trappe opp sin kjørelengde og deres arbeid-outs, er produksjonen av kortisol også trappet opp. Det er antatt at dette er kroppens reaksjon på å takle stress som er plassert på kroppen til en utøver som er høyt utdannet. Omvendt, har mentale og følelsesmessige utmattelse også vært kjent for å stimulere over-produksjon av kortisol i blodet. Det er av denne grunn at mange med panikklidelse og depresjon er også kjent for å ha høye nivåer.

Medisiner

Hvis du er diagnostisert med høye nivåer av kortisol, er det ikke alltid grunn til bekymring. Noen medisiner, inkludert p-piller, er godt dokumentert å ha innvirkning på kortisolnivå. Hydrocortison, en syntetisk form av kortisol, kan også påvirke ens nivåer, samt spironalactone, et stoff som har mange bruksområder inkluderer behandling av mannlig mønster skallethet og akne.