Digidexo.com

Hvordan virker Alkohol irritere prostata?

Hvordan virker Alkohol irritere prostata?


Mange mennesker, inkludert urologer, mener at inntak av alkohol vil irritere og forverre prostataproblemer. Men ifølge WebMD, uttalte American Urological Association at drikking av alkohol faktisk kan ha en gunstig innvirkning på prostata. Mens folk med noe helsetilstand bør fortsatt drikke med måtehold, den langvarige forestillingen om at alkohol irriterer prostata kan være ubegrunnet.

Identifikasjon

Prostata er en kjertel på størrelse med en valnøtt som er en del av det mannlige reproduksjonssystemet. Det ligger under blæren og foran endetarmen. Ifølge National Kidney og Urologisk Disease Clearinghouse, bistår prostata i smøring av urinrøret under samleie, men legene er fortsatt usikker på alt av kjertel funksjoner.

Betydning

Leger gang trodde at alkohol ikke bare irritert en forstørret prostata, men faktisk forverret symptomene forbundet med tilstanden. Disse symptomene er smerter ved vannlatning, dårlig urinstrøm og seksuell dysfunksjon. Men nye funn tyder på at inntak av alkohol gjør ikke disse symptomene verre. Ifølge resultatene, menn med prostata problemer som drikker faktisk har bedre seksuell funksjon enn de som ikke drikker.

Expert Insight

Ifølge Dr. Claus Georg Roehrborn ved University of Texas Southwestern Medical Center i Dallas, er det ingen bevis som støtter ideen om at drikking irriterer prostata. Kommenterer en studie som involverte 19 000 menn, Roehrborn sa: «De pasientene som hevder de drakk mer klaget over mindre irritative og obstruktive symptomer. Jo flere alkohol folk sa de var forbruk, jo bedre deres urin flyt, og bedre deres libido."

Betraktninger

Menn som ikke drikker, bør ikke starte basert på disse funnene, ifølge WebMD. Alkoholforbruk kan føre til andre problemer som leverskade eller kreft. Hvis du har prostata problemer, bør du likevel ta kontakt med legen din før du drikker alkohol for å se om den motvirker eventuelle medisiner du tar.

Advarsel

I en rapport 2010, urologer funnet ut at alkohol kan føre til prostatakreft i afrikanske-amerikanske menn. Ifølge nyre og Urologi News, afrikansk-amerikanere ho drikke er fem ganger mer sannsynlig å utvikle prostatakreft enn de som ikke drikker. Det er ikke tilfelle for andre raser og leger er fortsatt usikker på hvorfor afrikansk-amerikanere forbrenne alkohol annerledes.