Digidexo.com

Er Prostate Cancer kureres?

Ifølge Prostate Cancer Foundation, vil én av seks menn utvikler prostatakreft på et tidspunkt i livet sitt. Hvordan kureres prostatakreft er avhengig av hvor avansert kreft er og hvor tidlig behandlinger begynne. Den type behandling anvendes for prostatakreft, vil avhenge av scenen eller utvikling av sykdommen.

Statistikk

Ifølge American Cancer Society, er overlevelsesraten for menn med prostatakreft nesten 100% over en femårsperiode. Ti- og 15-års overlevelsesevne statistikk er 91% og 76%, henholdsvis. Denne statistikken tar i betraktning at ca 80% av alle diagnostiserte prostata tilfeller er i de tidlige stadier av sykdommen.

Kirurgi

Når kreften er lokalisert, har prostatakirurgi en veldig god suksessrate for å eliminere kreft. Den mest vanlige kirurgi er fullstendig fjerning av prostata via abdominal kirurgi. Etter operasjonen er prostata, eventuelle svulster og noen av de omkringliggende vev undersøkt for å sørge for at alle av kreft ble fjernet.

Stråling

Strålebehandling brukes til å ødelegge kreftceller eller krympe i prostata eller omgivende vev. Strålingen kan gjøres eksternt, omtrent som et røntgenbilde, eller internt hvor doser av stråling sendes inn i prostata i seg selv. Ifølge American Cancer Society, er effektiviteten av strålebehandling på prostatakreft omtrent det samme som kirurgi.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling fokuserer på å blokkere testosteron, som kan stoppe eller bremse kreft vekst. Hormonterapi kan anvendes i forbindelse med andre kreftbehandlinger for å forbedre sjansene for herding sykdommen.

Avanserte Stages

Avansert prostatakreft som har spredning eller spre seg til omkringliggende organer, vev eller bein er mindre sannsynlig å bli kureres enn de tidligere stadier av sykdommen. Overlevelsesstatistikken er avhengig av hvor langt og fort kreften sprer seg. Behandlinger for avansert prostatakreft kan omfatte stråling, hormonbehandling og kjemoterapi. Disse behandlinger er ofte brukt for å forlenge den og forbedre livskvaliteten.