Digidexo.com

Alternativer til Taxol for Non metastatisk brystkreft

Taxol er et reseptbelagt medikament som brukes for behandling av visse kreftformer, inkludert metastatisk og ikke-metastatisk brystkreft. Taxol fungerer ved å angripe kreftceller i kroppen din, og fikk dem til å bryte ned. Fordi Taxol er forbundet med visse ubehagelige bivirkninger som pustevansker og uregelmessig puls, er det noen ganger nødvendig for å gi legen et alternativ til Taxol.

Dosering

Med mindre du er foreskrevet en alternativ medisiner, er det viktig at du fortsetter å ta Taxol nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din. Ikke hoppe eller gå glipp av en dose av Taxol. Dersom du har glemt å ta din dose, ta den så snart du husker det. Ikke dobbelt opp på denne medisinen, da det kan føre til symptomer på overdose skal vises. Symptomer på Taxol overdose inkluderer nummen, tingly, eller å ha influensalignende symptomer (feber, frysninger) sår i munnen eller blødning av ukjent årsak.

Reaksjoner

Noen alvorlige bivirkninger er forbundet med Taxol, inkludert noen form for allergisk reaksjon lik kløende hudutslett eller elveblest, rask eller pustevansker, følelse av å besvime, oral hevelse (inkluderer ansikt, lepper eller hals). Søk medisinsk hjelp hvis du opplever alvorlige bivirkninger som følge av å ta Taxol. Hvis du opplever andre bivirkninger, som for eksempel influensalignende symptomer (feber, frysninger), langsom hjerterytme, følelse nummen i hender eller føtter, ring legen din med en gang.

Alternatives

Negative reaksjoner på Taxol er ikke uvanlig. For de som opplever bivirkninger som følge av Taxol, er det mulig for legen din å endre dosen din eller gi en alternativ medisiner for å behandle brystkreft. Alternativer til Taxol inkluderer Tamoxifen, som ofte foreskrevet for å bekjempe brystkreft. Femara er foreskrevet for kvinner som lider av brystkreft, og er forbi overgangsalderen perioden. Paclitaxel er også foreskrevet for Breast Cancer, både metastatisk og ikke-metastatisk, samt for eggstokkreft. Herceptin er foreskrevet for metastatisk og ikke-metastaserende bryst Kreft, og er i stand til å bremse veksten av kreftceller i kroppen. Letrozole behandler alle typer brystkreft, særlig hos postmenopausale kvinner og Novaldex er tilgjengelig for behandling av brystkreft også. Alle alternativer til Taxol har vært forbundet med forskjellige bivirkninger. Legen din bør være i stand til å avgjøre hvilket alternativ som er riktig for deg basert på hvilken side effektene du har vært inne.

Interaksjoner

Enten du er foreskrevet Taxol eller et alternativ medisin, kan visse brystkreft medisiner forstyrrer andre reseptbelagte medisiner eller sykdommer du måtte ha. Det er viktig å diskutere din fulle medisinske historie med legen din før du tar noen medisiner for brystkreft. Fortell legen din om alle medisiner du tar, enten de er reseptbelagte eller over-the-counter. Sørg for å nevne noen narkotika allergier til legen din før du tar noen medisiner for brystkreft.

Unngå

Unngå folkemengder eller interaksjon med grupper av mennesker eller personer som har forkjølelse eller noen forkjølelsesliknende symptomer så mye som mulig. Følg legens instruksjoner med hensyn til eventuelle spesielle dietter eller trening rutiner mens du tar Taxol, eller noen av de andre alternative medisiner legen din mener er aktuelle for deg.