Digidexo.com

Informasjon om kanadiske reseptbelagte legemidler

Informasjon om kanadiske reseptbelagte legemidler


Med prisene fortsetter å stige for helsetjenester, amerikanerne vendt nordover mot Canada for å kjøpe reseptbelagte medisiner. For de nær grensen, til en kort kjøretur til Canada besøke en faktisk murstein og mørtel apotek er ikke utelukket, men for dem lenger unna, Internett og postordre apotek sprang opp i de tidlige 2000-tallet for å fylle ordre fra USA.

Lovligheten

Under de regler og forskrifter i USA Prescription Drug markedsføringsloven av 1987, undertegnet i loven den 12. april 1988, er det ulovlig for reseptbelagte legemidler kjøpt fra andre land til å gå inn i USA. Den eneste måten for narkotika lovlig inn i USA er gjennom import av den opprinnelige produsenten av stoffet. (Se Referanser 1.) PDMA var ment å sikre at bare trygge resepter selges av verifiserbare kilder kan ha nytte pasienter.

Betydning

Betydningen av Prescription Drug markedsføringsloven medførte at tusenvis av amerikanske borgere inn i Canada for rimelig medisin ble ansett som kriminelle. På bare tidsrommet november 2005 gjennom midten av juli 2006 ble anslagsvis 40.000 resepter sendt til USA konfiskert av FDA under forutsetning av at medisinene kan være forfalsket og utrygt for menneskelig bruk. (Se Referanser 3.) Vedtak gjort under George W. Bush-administrasjonen, men avslappet loven. Agenter for Customs and Border Protection Agency har sluttet å konfiskere reseptbelagte legemidler for FDA fra enkeltpersoner som har kjøpt en 90-dagers personlig forsyning fra en kanadisk apotek. (Se Referanser 2.)

Sikkerhet for kanadiske narkotika

Kanadiske narkotika må gå gjennom testing som ligner på det Food and Drug Administration gjør med å gi godkjenning for medisiner som er ment for menneskelig bruk. Health Canada er den kanadiske føderale avdeling som overvåker vitenskapelig forskning på helsevesenet og medisin; sprer informasjon om sykdomsforebygging og risiko; og oppfordrer kanadiere å være fysisk og smart om å spise, og innleggene advarsler og minnes akkurat som den amerikanske FDA gjør.

Profit

Ifølge Dr. Marcia Angell, tidligere ansvarlig redaktør i The New England Journal of Medicine, er det ingen grunn til at å kjøpe narkotika i Canada er noe mindre trygt enn å kjøpe dem i USA. Mange amerikanske legemiddelprodusenter gjør ikke sine medisiner innenfor grensene av den amerikanske Lipitor, for eksempel, er laget i Irland og selges under samme navn i både USA og Canada; det samme gjelder for Zocor, Nexium og prevacid medisiner. Det hele kommer ned til overskudd, ifølge Angell, som USA er det eneste vestlige landet uten prisregulering på reseptbelagte legemidler salg. Mer enn halvparten av fortjenesten gjort av narkotika produsenter kommer fra salg i USA; og mange legemiddelfirmaer ble med FDA for å holde importerte legemidler fra å komme over grensen.

Potensiell Pro og Con

Den viktigste grunnen til amerikanske borgere kjøper kanadiske narkotika er å spare penger. Studier gjort på en tre-måneders forsyning av Zocor, en kolesterol medisiner, viser det koster $ 327,86 når kjøpt på linje fra et amerikansk apotek, men bare $ 189,55 når bestilt fra en kanadisk Internet apotek. (Se referanser 1) Potensielle ulemper kommer om når amerikanske brukere svarer på uoffisielle Internett eller post- eller telefonbestillinger og bukke for svindel.

Advarsler

For å beskytte mot svindel og sikre at du får legitime kanadiske resepter, følg disse tipsene: Sørg for at du kjøper fra en lisensiert apotek. Sjekk at deres kanadiske lisensnummer og en fysisk adresse vises på deres hjemmeside; sjekk med Health Canada hvis du har spørsmål. Bare behandle apotek som insisterer trenger du en resept; unngå nettsteder som hevder ingen resepter er nødvendig for å plassere en ordre. Ikke plasser en Internett-bestilling med et selskap som aggressivt og ukritisk markedsfører medisiner til alle på Internett. Se etter Canadian International Pharmacy Association (CIPA) logo på apoteket hjemmeside. (Se Resources 2.)