Digidexo.com

Slik unngår du at gallestein naturlig

Gallestein er små rullestein-lignende forekomster som gradvis kan danne i galleblæren. Prosessen kan ta mange år å skje. Gallestein er svært vanlig; Men det store flertallet av gallestein forårsake noen fysiske symptomer. Dessverre, vil om lag 10 prosent av gallestein blokkere enten cystisk eller vanlige gallegangene som fører til magesmerter, gulsott, kvalme og feber. Når dette skjer blir det nødvendig å foreta operativ fjerning av betent galleblære og gallesten eventuelle den inneholder. For mange mennesker gallestein blir oppdaget forresten på en abdominal ultralyd. Å vite at du har gallestein hvilke matvarer du bør unngå med gallestein? Kan du forebygge gallestein naturlig med endringer i kostholdet?

Bruksanvisning

•  Unngå å spise matvarer som stammer fra animalske produkter. Elementer som rødt kjøtt, smør og helmelk som inneholder mettet fett synes å fremme dannelse av gallesten samt utløse galleblæren angrep.

Hopp fet mat. Matvarer som er fet eller stekt bør unngås for de med gallestein. Disse matvarer tvinge galleblæren til å jobbe hardere. Hvis du har dokumentert gallestein kan det føre til en plutselig hindre din gallegangs.

Consume enumettet fett som raps og olivenoljer. Nøtter er også et utmerket valg av matsorter. Disse oljene som har vært spioneringen som en del av Middelhavet diett har faktisk vist en evne til å forebygge gallestein.

Spis kaldt vann fisk som tunfisk, makrell og laks. Omega-3 fiskeoljer kan hjelpe galleblæren til å fungere mer effektivt ved å hindre gallestein.

Unngå raffinert sukker og høy glykemisk karbohydrater. Poteter, ris og mange pasta og brød omdannes av kroppen til sukker. Høyt blodsukkernivå er direkte korrelert med diabetes samt dannelse av gallesten.

Drikk en liten mengde kaffe hver dag. Gjør du det ser ut til å redusere kolesterolnivået i galleblæren som bidrar til å forebygge gallestein.

Spis rikelig med grønnsaker og frukt. Ikke bare er de lastet med vitaminer og antioksidanter medisinske studier har vist at de kan faktisk hindre dannelse av gallesten.

Bulk opp din diett med vannløselige fibre som hele korn og kornprodukter. Kostfiber senker kolesterol og triglyseridnivåer som igjen kan forebygge gallestein naturlig.

Hint

  • Genetiske faktorer kan påvirke risikoen for gallestein.
  • Visse medisinske problemer må utelukkes selv om dine gallestein ikke er årsaken til at du opplever symptomer.
  • Å være overvektig eller raskt miste vekt er sterkt forbundet med gallestein. Gå ned i vekt gradvis og deretter opprettholde denne sunn vekt å forebygge gallestein naturlig.