Digidexo.com

Sjeldne Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse er en stemning lidelse som kan ha et bredt spekter av symptomer. Gjenkjenne, diagnostisere og håndtere disse symptomene er en utfordring for den lidende samt deres helse team og deres familier. Nøyaktig gjenkjenne symptomer, selv sjeldne symptomer, er en sentral del av den diagnostiske og styringsprosessen. Bipolare pasienter, deres familier og deres helseteam er alle viktige for disse prosessene, og det er viktig for familier å være i stand til å gjenkjenne disse sjeldnere bipolare symptomer samt de vanligste symptomene.

Introduksjon

Bipolar lidelse er en stemning lidelse som er preget av humørsvingninger fra en opprømt tilstand, eller mani til en lav tilstand, eller depresjon. Det er fire undertyper av bipolar lidelse; bipolar I, II, Cyklotymi og bipolar NOS. Bipolar I er karakterisert ved at pasienten til å ha hovedsakelig maniske episoder med få depressive episoder. Med bipolar II pasienten har hovedsakelig depressive episoder med sporadiske Hypomani. Hypomani er en mild versjon av mani. Cyklotymi er en mild versjon av lidelsen med mild hypomania og depresjon. Bipolar ikke annet er spesifisert (NOS) er gitt som en diagnose når en pasientens symptomer ikke sams de diagnostiske kriteriene for noen av de andre sub-typer.

Hypomani og Dysphoric Mania

Hypomania er en mild versjon av symptomene som vanligvis er knyttet til mani. Symptomene kan omfatte; eufori, oppblåst selvbilde, dårlig dømmekraft, rask tale, racing tanker, aggressiv atferd, risikoatferd, redusert behov for søvn og stort pengeforbruk. Hypomani ofte ikke varer så lenge som mani, men faren til hypomani er at det er mild. Mildere symptomer er lettere for pasienten å ignorere og kan gjøre diagnosen vanskelig. Dysphoric Mania er en ekstrem versjon av mani der den lidende opplever de negative symptomer på mani, uten eufori.

Blandede episoder

En blandet episode er når en pasient lider av både maniske depresjonssymptomer og på samme tid. For eksempel kan en pasient som opplever en blandet episode opplever maniske symptomer som racing tanker, impulsivitet, søvnløshet og irritabilitet samtidig som opplever depressive symptomer som håpløshet, skyld og selvmordstanker. Blandede episoder kan føre til rusmisbruk, panikkanfall og selvmord, og kan være svært vanskelig for pasienten å administrere.

Rapid Cycling

En typisk episode for noen som lider av bipolar lidelse varer mellom tre og seks måneder. De diagnostiske kriteriene for rask sykling sier at noen trenger å oppleve fire eller flere episoder i året for å bli diagnostisert som rask sykling. Noen som opplever mer enn en stemning i en 24 til 48 timers periode er ansett å være inne i en ultra-ultra rask syklus. Denne typen rask sykling kan også kalles ultra rask sykling og ekstremt rask sykling.

Psykose

Noen som opplever en ekstrem tilstand av enten mani eller depresjon kan oppleve psykose. Psykose kan enten være hallusinatorisk eller vrangforestillinger i naturen. Hallusinasjoner inkludere ser eller hører ting som ikke er der, men kan virke svært reell. Vrangforestillinger vanligvis mener sterkt å tro ting som ikke er sant eller ekte. Den lidende viser ofte personlighetsforandringer og uorganisert tenkning, kombinert med uvanlige og / eller bisarr oppførsel.