Digidexo.com

Hva er de negative effektene av datamaskiner?

Hva er de negative effektene av datamaskiner?


Datamaskiner tjene som en rask og enkel måte å få ting gjort. For eksempel, du enkelt kan gjøre alt fra å skrive dokumenter, designe lysbildefremvisninger og presentasjoner, til å skape din egen musikk eller kunst. Du kan også få tilgang til nyttig informasjon og medier på Internett. For disse grunner folk er avhengige tungt på datamaskiner, spesielt på steder som kontorer, skoler, sykehus og hjemme. Dessverre, kan ved hjelp av datamaskiner også bringe mange negative effekter for din generelle helse.

Vision Problemer

Datamaskinbruk kan føre til synsproblemer som heter Computer Vision Syndrome (CVS). Blending på dataskjermen, redusert nivå av kontrasten tekst til bakgrunnen, og bokstaver som ikke er så skarpe, eller klart som på print skape problemer. Dette kan sette mer stress på øynene dine. Symptomer på CVS inkluderer belastningen på øynene, tåkesyn, hodepine og tørre øyne. Disse symptomene er bare midlertidig, og begynner å minske når du ikke bruker datamaskinen.

Fysiske helse Problemer

Folk som har brukt datamaskiner for en omfattende tidsperiode kan klage på hodepine og smerter i håndledd, armer og nakker. Disse smertene er ofte et resultat av en fast posisjon når du bruker tastaturet for en lang tidsperiode. Dette kan også føre til muskelsmerter på grunn av tretthet. Bruk god holdning og ta pauser når du skriver på datamaskinen.

Eksponering for stråling

Mange datamaskiner har CRT, eller Cathode Ray Tube, monitorer som avgir røntgenstråling som kan påvirke helsen din. Å bli utsatt for data stråling kan forårsake kreft, svulster, abort og fødselsskader, hodepine og søvnløshet. FDA krever at en datamaskin og TV-skjermer møte en stråling grense. Men de fremdeles avgir en liten mengde stråling. Du kan unngå å utsette deg selv for denne strålingen ved å begrense din tid ved hjelp av datamaskinen eller ved å øke avstanden fra datamaskinen.

Avhengighet

Datamaskiner gi deg også tilgang til et bredt spekter av informasjon og underholdning. Personer som bruker datamaskiner på grunn av dette, som utvikler en datamaskin avhengighet. Dette kan føre til en person til å bli avhengige av online-aktiviteter som å lese artikler og forskning for moro, spille online spill, besøker chatterom, gambling eller pornografi eller cybersex. Dette kan føre til at personen til å lyve om sine vaner på nettet og aktiviteter, forsømmelse familie og sosiale arrangementer og faglig svikt. Sterk avhengighet kan kreve lider å søke profesjonell behandling.