Digidexo.com

Slik konverterer Lantus insulin med NPH-insulin

Slik konverterer Lantus insulin med NPH-insulin


NPH og Lantus er begge langtidsvirkende insulin, men det betyr ikke at de er utskiftbare. NPH har et angrep av to til fire timer, topper etter seks til syv timer, og varer i opptil 20 timer. Lantus, på den annen side, har et begynnende to timer og deretter fortsetter på samme nivå (uten topp) i opp til 24 timer. De fleste på NPH krever to daglige injeksjoner, mens Lantus brukere vanligvis bare trenger én injeksjon per dag (ikke medregnet injeksjoner av andre, kortere virkende insulin de kan trenge). Likevel, med nøye tilsyn er det mulig å konvertere fra NPH å Lantus, eller vice versa.

Slik konverterer Lantus insulin med NPH-insulin

•  Når du først konvertere til NPH, må du finne ut hvor lang tid det tar for det å begynne å jobbe, peak, og slites av for akkurat din kropp. Start med én daglig injeksjon av samme antall enheter av NPH som din Lantus dosering.

Test blodsukkeret regelmessig. Dersom blodsukkermålinger holder seg stabile etter 24 timer, trenger du kanskje bare én NPH injeksjon per dag. Men hvis blodsukkeret begynner stiger 12-20 timer etter den første injeksjonen, kan det hende du trenger en injeksjon av NPH to ganger om dagen.

Hvis du finner ut at du trenger to daglige NPH injeksjoner, multiplisere den opprinnelige Lantus dosering med 0,8, deretter dele i to. Dette er hvor mange enheter av NPH du bør ta hver 12. time. Fortsett å teste regelmessig for å finne ut om dosen din trenger ytterligere raffinement.

Hint

  • Hyppige blodsukkermålinger i løpet av uken etter konverteringen vil hjelpe deg å avgjøre om din konvertert dosering beregningen er riktig å møte dine behov, eller om det er behov for å øke / senke.
  • Ikke prøv å bytte insulin uten å rådføre deg med diabetes pedagog eller helsepersonell. Ulike mennesker reagerer ulikt på NPH og Lantus; du kan uventet finne deg selv overfor en rekke alvorlige høye eller lave blodsukkermålinger. Legen din kan hjelpe deg å gjøre nødvendige justeringer.