Digidexo.com

Acid-injeksjoner for knesmerter

Acid-injeksjoner for knesmerter


Knesmerter er en vanlig sykdom som oppstår for en rekke årsaker, blant annet sykdom, skade eller overdrive. Uavhengig av årsaken, kan knesmerter ofte behandles med hell ved hjelp av en rekke behandlinger. En slik behandling alternativ, spesielt anvendelige for behandling av kronisk smerte kneet artritt, innebærer å injisere kneet med hyaluronsyre, en behandling som kan gi utmerket smertestillende i mange tilfeller.

Historie

Kneleddet, så vel som de andre leddene i kroppen, er omgitt av synovial væske, noe som bidrar til å dempe og smøre leddet. Mange mennesker som lider av kneleddet smerter, spesielt de som lider av artrose, mangler tilstrekkelige synovial væske nivåer. Hyaluronsyre, som er en kritisk komponent av synovial væske, blir ofte injisert direkte inn i kneleddet hulrom, hvor det kan øke felles smøring og redusere smerte nivåer. Synvisc, som er merkenavnet til den første hyaluronsyre forberedelse for å få US Food and Drug Administration godkjenning til å behandle artrose, er et populært hyaluronsyre forberedelse.

Funksjon

Hyaluronsyre kneleddet injeksjoner gis til å behandle kroniske kneet Artrose smerte. Vanligvis er mer tradisjonelle smerte lindring metoder først implementert, inkludert farmakologisk behandling (smertestillende medikamenter), aktivitet modifikasjon og fysioterapi. I tilfeller hvor disse behandlingsmetoder mislykkes, er hyaluronsyre injeksjoner rutinemessig administrert. Et typisk forløp av behandlingen involverer injisering av kneleddet en gang per uke i en periode på tre til fem uker. Flere behandlinger kan gis basert på et sak-til-sak basis.

Fordeler

Den viktigste fordelen som gis av hyaluronsyre kneleddet injeksjoner, foruten smertelindring, er mangel på alvorlige bivirkninger. Andre typer injeksjoner i kneleddet, spesielt kortison injeksjoner, bærer potensialet for større bivirkninger, særlig felles irritasjon, leddbrusk slitasje og mulig felles nedbrytning med pågående bruk. Hyaluronsyre, på den annen side, er relativt fri for eventuelle store bivirkninger, bortsett fra noen få tilfeller av lokal irritasjon og en felles mulig allergisk reaksjon på injeksjonen selv.

Betraktninger

Hyaluronsyre injeksjoner er ikke ment for å behandle alvorlige knesleddlidelser. For eksempel, end-stage artrose, preget av alvorlig brusktap og benete misdannelse, er sjelden hjulpet, i hvert fall betydelig, ved hyaluronic kne injeksjoner. Ligament tårer og brister, noe som kan forårsake alvorlig kneet ustabilitet, smerte og avvik, er flere typer av kneproblemer som ikke er mottagelig for hyaluronsyre behandling, som har en smal terapeutisk fokus.

Misforståelse

Selv om andre leddene er utsatt for artrose og degenerative leddsykdommer, spesielt i hofte og skulderledd, hyaluronsyre injeksjoner, til tross for mange misforståelser, er eneste FDA-godkjent for å behandle slitasjegikt symptomer i kneet. De kan ikke være lovlig markedsført som en potensiell smertebehandling for andre ledd. Men de kan være, og noen ganger er, injisert i andre ledd i håp om å håndtere vedvarende smerte problemer, men resultatene har vært samlet, utilfredsstillende.