Digidexo.com

Å vite forskjellen mellom å utøve og være fysisk aktiv

Å vite forskjellen mellom å utøve og være fysisk aktiv


Ifølge Verdens helseorganisasjon, består fysisk aktivitet av noe bevegelse av skjelettmuskulatur som frigjør energi. Fysisk aktivitet omfatter hele spekteret av gjennomtenkt bevegelse, som gåing, løfting bokser og fritidsaktiviteter. Men som WHO påpeker, mens øvelsen er en form for fysisk aktivitet, ligger dens skillet i sitt formål. Der fysisk aktivitet er svært bred, er trening strukturert og planlagt fysisk aktivitet med det spesifikke formål å forbedre og vedlikeholde fysisk form.

Få mer fysisk aktivitet

WHO rapporterer at fysisk inaktivitet kan være årsaken til mer enn 20 prosent av alle tilfeller av diabetes, tykktarmskreft og brystkreft. Så, å delta i regelmessig fysisk aktivitet av noe slag er avgjørende for å beskytte og opprettholde den generelle helsen. Du kan brenne et betydelig antall kalorier daglig ved å delta i nonexercise fysisk aktivitet, eller NEPA. NEPA kan ikke erstatte trening, men det kan være et viktig hjelpemiddel i vekttap og ledelse. NEPA inkluderer å ta trappene i stedet for heis, vaske bilen for hånd og ta en tur i løpet av lunsjpauser eller etter middag.

Fordelene ved trening

Trening tilbyr en rekke målrettede helsefordeler, inkludert å utvikle og opprettholde sterke bein og muskler, styrke hjertet, og bedre humør og søvn. University of Maryland Medical Center bemerker at når barn engasjere seg i regelmessig mosjon, kan de redusere risikoen for kroniske smerter i fremtiden. Regelmessig trening har også langsiktige positive effekter på metabolisme, sirkulasjons / kardiovaskulære systemet og luftveiene. Øvelse inkluderer vanligvis komponenter av aerob aktivitet, styrketrening eller bevegelighetstrening. Selv om ikke alle typer trening er passende for alle, alle kan høste fordelene av noen form for trening.

Grunnleggende krav

Personlige treningsmål og målsettinger gjennom trening vil variere med hver enkelt. Men Centers for Disease Control and Prevention sier at for å få de optimale helsemessige fordelene ved fysisk aktivitet samlet, voksne bør engasjere seg i minst 150 minutter ukentlig moderat aerob aktivitet - aktiviteter som rask gange eller sykling - eller 75 minutter energisk aerobic aktivitet - som løping eller svømming raske runder. CDC rapporterer også at voksne trenger minst to dager per uke av muskel-styrke aktiviteter som engasjerer alle de store muskelgruppene.

Forholdsregler

Mens moderat fysisk aktivitet er trygt for folk flest, bør du snakke med legen din før du starter et treningsprogram - spesielt hvis du har noen pre-eksisterende helsemessige forhold, symptomer eller generelle bekymringer. MayoClinic.com forteller at før du starter et treningsprogram, du rådføre deg med din lege om det er ytterligere livs faktorer som kan påvirke helsen din, for eksempel hvis du røyker eller nylig har sluttet å røyke; hvis du er overvektig; hvis du ikke har trent de siste tre månedene; eller hvis du er en mann som er eldre enn 45 år eller en kvinne som er eldre enn 55 år.